nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les restes de Pere Llull Fullana, el darrer batle republicà d'Algaida, descansen, ara sí, en pau

Aquest, Algaida ha acollit aquest diumenge en l'acte d'homenatge al darrer batle republicà del municipi, Pere Llull Fullana, desaparegut l'any 1936 a Manacor, les restes del qual varen ser identificats al cementeri municipal de Son Coletes.

L'acte d'homenatge a Pere Llull Fullana, ha estat organitzat per l'Ajuntament d'Algaida i la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern.

Hi han assistit la Presidenta del Govern, Francina Armengol, la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet; la presidenta del Consell, Catalina Cladera; el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado; el director general de Memòria Democràtica, Marc A. Herrera, i els exbatles d'Algaida Jaume Jaume, Francesc Antich i Francesc Miralles. A més, han estat presents familiars de la víctima i la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver.
L'acte ha consistit en el trasllat de les restes de Pere Llull Fullana des de l'ajuntament fins al cementeri d'Algaida, on ha tengut lloc l'homenatge amb una ofrena floral, interpretacions musicals i paraules de diferents autoritats assistents.

Armengol

La Presidenta del Govern ha declarat que «l'homenatge a Pere Llull Fullana escenifica la lluita d'aquest home i de moltes altres persones durant la II República per a mantenir la il·lusió, la llibertat i la democràcia».
Armengol ha traslladat el seu agraïment «infinit» a la família de del darrer batle republicà d'Algaida, que representa totes les famílies de les víctimes, «que han patit durant molts anys, fins i tot, en alguns moments ha semblat que patien fins a l'oblit d'institucions i de la societat». Sobre aquest tema, ha demanat «perdó» per «arribar tard, per la tardança d'una democràcia que encara necessita créixer molt més».

A més, Armengol ha dit que «És fonamental que no es tergiversi la història viscuda, que no s'oblidi mai que va haver-hi una II República que va treballar per, entre moltes altres coses, l'Educació, que va haver-hi un cop d'estat terrible per part dels feixistes i que va assassinar i va torturar cruelment a molta gent, condemnat a moltes famílies a l'ostracisme, al silenci i a la por», ha posat l'accent la presidenta.

«Cada vegada que s'obre una fossa es tanca una ferida però no s'oblida l'ocorregut», ha assegurat Armengol, qui ha insistit que «malgrat que la societat actual és molt complexa i hi ha perills, des del Govern es continuarà lluitant per continuar amb actes de justícia i reparació, perquè la memòria de tots els homes i dones que han lluitat per la democràcia no s'oblidi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

D.E.P.,segurament, als que l'ejecutaran,tambè,son morts; degueran fer.lis,un bon funeral,esquelas,i qui sap,si i tot,hia colque carrer,que du el seu nom.
Lo que és ben segur,que cap d'ells-as,ha pagat,per aquesta,i milers d'ejecucions,fetas en nom,d'aquell mal,parit,traïdor que se subleva,contra la república.
Lo escrit,que E.P.D., i als ejecutors,que s'agin cremat,allà on lis corresponia.Salut y República

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente