lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Uns 200 afectats pel macrobrot presenten habeas corpus contra el seu aïllament

El Jutjat Contenciós número 3 de Palma després de rebre l'informe de la Fiscalia ha sol·licitat més informació al Govern per a ratificar o no ratificar la resolució de la directora general de la Conselleria de Salut Pública i Participació que es va presentar aquest dimarts al Jutjat en relació a l'aïllament de joves a l'hotel pont Covid Palma Bellver, mentre que un altre jutjat té sobre la taula al voltant de 200 peticions d'habeas corpus per resoldre.

D'altra banda, segons han informat, el Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma en funcions de guàrdia no varen incoar aquest dilluns els habeas corpus sol·licitats per tres dels joves.

Segons han apuntat, al llarg d'aquest dimecres s'han presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma en funcions de guàrdia al voltant de 200 peticions més d'habeas corpus que encara no han estat resoltes.

Oposició de la Fiscalia

La Fiscalia s'ha oposat aquest dimarts al confinament forçós acordat pel Govern per als estudiants aïllats a l'hotel Palma Bellver pels brots de Covid-19 associats a viatges de fi de curs a Mallorca.

En un escrit presentat aquest dimarts, la Fiscalia ha sol·licitat al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma que no ratifiqui la resolució de la directora general per la qual es va ordenar el confinament forçós en règim d'aïllament, sota custòdia policial, de més de 200 estudiants.

La Fiscalia considera que les mesures adoptades per la Direcció General de Salut Pública «no resulten plenament justificades ni proporcionades d'acord amb la legislació vigent».

El Ministeri Públic aclareix que no es qüestiona que els joves hagin pogut mantenir contacte amb positius, però apunta que la resolució de la Conselleria considera sospitosos de contacte els estudiants afectats «de manera general, presumptiva i indeterminada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

A un mallorquí que no hagués volgut fer cas de la mascareta ni del confinament, els jutges,la majoria dels quals forasters, li haurien volgut fer cas? Ah!, però si son els forasters els que protesten és una altra cosa!

Valoració:0menosmas
Per Clar i català, fa mes de 2 anys

QUI NO VOL LPOLS, QUE NO VAGI A L´ERA!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente