algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

Els pares de 20 estudiants madrilenys confinats interposen un habeas corpus per detenció il·legal

185353

Els pares de vint estudiants madrilenys confinats a Mallorca pel megabrot que afecta diversos viatges de fi de curs han interposat un habeas corpus en el Jutjat de Guàrdia per la possible detenció il·legal dels seus fills a l'hotel Palma Bellver.

Les famílies estan representades per l'advocat de l'agència de viatges amb la qual viatjaren els seus fills. Es tracta de vint estudiants de la mateixa classe de l'institut Rey Pastor de Moratalaz que es desplaçaren a l'illa amb el grup bombolla que han mantingut tot l'any.

Arribaren a Mallorca el passat 23 de juny i varen estar els primers dies sense sortir del grup bombolla. Encara que ja a la seva arribada varen comentar als seus familiars que hi havia joves alemanys, al mateix hotel, sense complir les mesures sanitàries exigides per la Covid-19.

«El meu fill està molt desanimat perquè no han fet res i estan amb PCR negativa», ha comentat la mare d'un dels afectats, i assegura no entendre per què segueixen tancats després de dues PCR negatives. El pròxim 5 de juliol se sotmetran a una nova prova i si tornen a ser negatius, podran tornar a les seves cases.

L'advocat de l'agència ha presentat un habeas corpus, una figura jurídica mitjançant la qual un ciutadà pot comparèixer immediatament davant un jutge perquè aquest determini sobre la legalitat de l'arrest.

En el cas que sigui denegat l'auxili judicial, les famílies dels joves madrilenys estudien emprendre accions legals per possible detenció il·legal, com ja han fet les famílies d'altres estudiants afectats per aquest confinament.

Per altra banda, els Jutjats ja han denegat diverses sol·licituds d'habeas corpus presentats per pares d'altres estudiants aïllats al mateix hotel. A la resolució, la magistrada considera que el cas de l'alumna «no pot enquadrar-se» en la normativa reguladora del procediment d'habeas corpus perquè la menor «no es troba detinguda per la perpetració de cap delicte» sinó per raons de salut pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ARRUIX!, fa mes de 2 anys

Primer no els preocupava que els seus fills s'vinguéssin aqui a desmadrar-se , a escampar virus o a contagiar-se. Però ara han fet un escàndol perque han confinat sls seus fills a un hotel del Passeig Marítim amb les despeses pagades.
Que s'en vagin i que no tornin mai més. Vergonya fa, tenir la mateixa nacionalitat que aquesta gent!



Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente