Terraferida ha afirmat que la creació de la planta d'hidrogen «renovable» a Lloseta «ni reindustrialitzarà el nostre teixit productiu ni afavoriràun model energètic que superi les energies fòssils».
L'organització també assegura que el projecte presentat per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, «posa de manifest la submissió de les autoritats a Cemex i les grans empreses de l'oligopoli energètic».
«El govern espanyol i el balear, sota el rètol de la transició a les energies renovables, promouen i subvencionen una operació de camuflatge que vol dissimular el manteniment de les activitats extractivistes, la construcció d'una planta d'àrids i el retorn a la fabricació de ciment per part de Cemex» ha denunciat Terraferida. I defensa que la transició ecològica emmascara, en realitat, el manteniment d'un model fonamentat en el «creixement i el consum indiscriminat» de recursos naturals.
El projecte de la planta d'hidrogen de Lloseta s'acompanya de la instal·lació de dues plantes fotovoltaiques, una a Lloseta i l'altra a Petra. Segons l'organització, aquestes dues plantes serviran per camuflar l'elevat consum d'energia del complex. També asseguren que Lloseta consumirà energia de la xarxa general, que no és cent per cent renovable i, per tant, l'hidrogen produït «no serà verd».
Segons l'entitat, la incorporació en aquesta operació «serveix d'excusa per a acaparar" les inversions dels fons europeus i procedir a la "conversió indiscriminada del sòl agrari en sòl industrial de baix valor afegit».
Així mateix, des de Terraferida han considerat que els llocs de treball creats «no justifiquen l'operació i generen unes expectatives desmesurades a la comarca del Raiguer».