algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

MÉS per Mallorca se suma als actes de l'Orgull i organitza dues taules rodones per reivindicar els drets de les persones LGTBI+

MÉS per Mallorca ha fet aquest diumenge una crida a participar en tots els actes organitzats en defensa dels drets LGTBI+ coincidint, demà dilluns, amb el dia de l'Orgull. De fet, diferents càrrecs institucionals, orgànics, militants i simpatitzants de l'organització participaran demà a la manifestació convocada per Ben amics i diferents entitats i col·lectius que recorrerà els carrers de Palma per reivindicar la necessitat de seguir defensant els drets de les persones LGTBI+.

Des de la sectorial LGTBI+ de la formació s'assenyala que «continua sent necessari implementar polítiques que donen suport a iniciatives en pro d'aquesta causa, protegint i fomentant la inclusió de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual i identitat de gènere».

En aquest context, a banda de sumar-se a la manifestació, MÉS ha organitzat dues activitats paral·leles. En concret, dimarts 29 de juliol tendrà lloc una conferència a la seu de la formació (Carrer Antillón, Palma) a càrrec de Jorge Luis Peralta. Amb el títol 'D'orgull, vergonya i altres paraules clau LGTBI+', el doctor en Literatura Comparada de la UAB i expert en estudis de gènere repassarà la història de les reivindicacions del col·lectiu.

Dijous, dia primer de juliol, a la mateixa seu de MÉS hi ha prevista una taula rodona amb el títol 'Vides Trans'. Diferents persones trans* compartiran les seves vivències i experiències. Donades les limitacions d'aforament, les dues activitats es podran seguir en directe al canal YouTube de MÉS per Mallorca.

En aquest sentit, la formació política aprofita la celebració enguany de l'orgull per posar especial èmfasi en l'aprovació d'una Llei Integral Trans. Una llei que, segons han assenyalat, «ha de complir amb els mandats de les sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional en matèria de menors, amb el Tribunal Europeu i amb les recomanacions de l'Agència Europea de Drets Fonamentals».

No obstant això, MÉS ha volgut celebrar els avenços aconseguits. De fet, enguany fa cinc anys que es va aprovar a les Balears, fruit dels 'Acords pel Canvi', la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBIfòbia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.