algo de nubes
  • Màx: 11.92°
  • Mín: 7.77°
11°

Un total de 325 negocis de Palma cobren les ajudes directes de 2.000 euros del fons destinat a lluitar contra la crisi econòmica generada per la Covid-19

Un total de 325 negocis de Palma ja han cobrat les ajudes directes de 2.000 euros del fons comú del Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, la Fundació Mallorca Turisme ha recolzat aquesta vegada amb 1.028.000 euros als sectors econòmics de Palma (680.000), Alcúdia (213.000), Manacor (113.000) i Lloseta (22.000), corresponents a les ajudes directes convocades gràcies a l'aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear enfront de les conseqüències de les restriccions per la Covid-19 en el teixit empresarial local.

En el cas de les ajudes de Palma, les sol·licituds es van obrir el 16 de juny, i 10 dies després, 325 persones autònomes i empreses ja han rebut 2.000 euros. Això, segons la institució insular, demostra l'agilitat de la Fundació Mallorca Turisme en el pagament d'aquestes ajudes tan necessàries per als sectors econòmics.

En total, la Fundació ha tramitat les ajudes directes per als sectors econòmics de 22 municipis de Mallorca: Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia , Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. Des del mes de maig passat s'han fet pagaments a 18 dels municipis i ja s'han abonat 4.345.641,3 euros entre 1.920 beneficiaris.

Les convocatòries dels 22 municipis sumen 15.584.053,34 euros, en el qual 4 milions són per als negocis 'alcudiencs' i 7,67 per als de Palma. El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern i dels ajuntaments, al qual cada institució ha aportat la mateixa part proporcional (un 33 per cent), excepte Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els consistoris han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics.

El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat la convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme ha tramitat i atorgat les ajudes.

D'altra banda, cal tenir en compte també que hi ha altres 28 ajuntaments que tramiten i gestionen les seves pròpies ajudes directes als sectors econòmics municipals, ja que van optar per no fer-ho a través de la Fundació Mallorca Turisme. Ho fan després de rebre 2,41 milions d'euros del Consell i altres 2,41 del Govern. Per tant, sumant a aquestes quanties l'aportació de cada ajuntament, les ajudes en aquests municipis superaran els 7 milions d'euros.

Aquests 7 milions, sumats als 15,5 que tramita la Fundació Mallorca Turisme, fa que per al teixit empresarial de Mallorca hi hagi més de 22 milions d'euros en ajudes directes gràcies a la col·laboració i l'esforç econòmic d'ajuntaments, Consell i Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.