algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

#MediAmbient: el Bioatles de les Balears actualitza el mapa i l'adapta a la normativa europea

El Servei de Protecció d'Espècies ha finalitzat les tasques d'adaptació del mapa Bioatles, on es pot consultar la distribució de les espècies terrestres de les Illes Balears. La nova versió s'ha habilitat seguint la normativa europea Inspire, que unifica els sistemes d'informació geogràfica perquè siguin compatibles i interoperables entre els estats membres.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, la modificació de la quadrícula ha comportat canvis en la localització d'algunes espècies, que han quedat desplaçades. Tot i això s'ha fet una revisió acurada per evitar pèrdua en la fiabilitat de la informació. En tot cas, les espècies més sensibles, que ja estaven recollides amb precisió mètrica, no es veuen afectades per aquest canvi d'ubicació damunt la quadrícula.

El Bioatles és un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) sobre la distribució d'espècies terrestres a les Illes Balears. És una eina informàtica per a la manipulació i anàlisi de dades georeferenciades orientada a la presa de decisions. El seu objectiu és recopilar el màxim d'informació sobre l'àrea de distribució d'animals i plantes de les Illes i traslladar aquesta informació a l'aplicació. Es pot consultar a través d'aquest enllaç.

Actualment el Bioatles compta amb un total de 185.853 registres de 9.020 espècies diferents, aportades per un total de 1.631 fonts. Una bona part de la informació del Bioatles és aportada per col·laboracions altruistes de naturalistes. Per això des del Servei de Protecció d'Espècies animen a tota la gent que vulgui aportar dades i col·laborar en la revisió dels mapes. Per fer-ho cal enviar el tàxon, les coordenades, l'autor i data de la cita a igarneria@dgcapea.caib.es o al telèfon 971784956.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.