cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Les Balears posen en marxa un sistema pioner per certificar la reducció dels plàstics d'un sol ús

El programa 'Plastic Free Balearics' impulsat per Save The Med i IbizaPreservation ja està en marxa. El projecte convida a les empreses de les quatre illes a convertir-se en 'Plastic Free Guardians' mitjançant una escala d'una a cinc estrelles. Save The Med serà la impulsora de la certificació a través del seu programa 'Balears Sense Plàstic'.

La coordinadora del programa i membre de la fundació, Tupa Rangel, ha explicat que «Amb aquesta iniciativa s'han aconseguit criteris ambientals que garantiran la possibilitat de mesurar la reducció, en l'origen i en número, de l'impacte ambiental que els plàstics d'un sol ús tenen en els ecosistemes locals».

El compromís de les empreses locals amb la reducció de residus té com a objectiu augmentar de manera important el nombre d'empreses compromeses amb la reducció del plàstic d'un sol ús en tot el territori.

La campanya compta amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears, la Direcció General de Residus i Educació Ambiental, el Laboratori d'Innovació Social de la UIB, el Grup de Recerca Competitivitat Medi Ambient i Turisme de la UIB, l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i el Consell de Mallorca.

Enguany la certificació es troba en fase pilot, desenvolupant i provant eines com una 'App' i una guia de solucions per a facilitar a les empreses la substitució de plàstics per alternatives veritablement sostenibles que no contaminen l'entorn. També es posaran a la disposició de les empreses certificades un full de ruta personalitzat per ajudar amb activitats de màrqueting.

Les empreses interessades a certificar-se poden visitar plasticfreebalearics.org i emplenar el formulari de sol·licitud.

Les empreses que participin de la iniciativa amb l'objectiu d'aconseguir la certificació poden aconseguir fins a 5 estrelles en funció del percentatge d'articles eliminats d'una llista de productes denominats 'Bandera Vermella' per ser altament contaminants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.