algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

Desenes de persones participen en la marxa per la llibertat del poble sahrauí al Castell de Bellver

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) ha realitzat aquest dissabte una marxa simbòlica per la llibertat del poble sahrauí al Castell de Bellver. A l'acte, en el qual hi han participat desenes de persones, s'han vist nombroses banderes del Sàhara i lemes en defensa dels seus drets.

La marxa, que ha respectat les preceptives normes de seguretat sanitària, ha comptat amb la col·laboració de Tambors per la Pau. També s'ha llegit un manifest de suport a la causa sahrauí i, per cloure l'acte, Marian Lush i els alumnes de cant de l'escola The Royal Factory Dance Academy han oferit una actuació.

Segons ha explicat l'AAPSIB la marxa s'ha emmarcat en una convocatòria estatal en defensa del Sàhara i el seu dret d'autodeterminació. Així, s'ha volgut conscienciar a la població de la situació d'emergència que viu aquesta població.

Una situació que s'ha agreujat a causa de la ruptura de l'alto el foc per part de Marroc el passat 13 de novembre de 2020 a la bretxa «il·legal» del Guerguerat i la consegüent declaració de l'Estat de Guerra per part del Front Polisario. En aquest context, han alertat de la intensificació de les agressions perpetrades per les forces d'ocupació marroquines contra els i les sahrauís dels Territoris Ocupats durant els darrers mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.