cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Estima s’Arenal denuncia «dèficits democràtics» en el procés de votació del Premi Arenaler de l’any 2021

El col·lectiu veïnal Estima s’Arenal denuncia que a l’edició d’enguany hi ha «una descoordinació entre els ajuntaments de Palma i Llucmajor, un greuge comparatiu entre els habitants d’una banda i l’altra i un dèficit democràtic amb les votacions».

Els veïns denuncien que fins ara el termini de votació era d’un mes i mig, i que enguany s’ha reduït de dia 12 a dia 30 de juny. Denuncien que no tothom té el dret de vot garantit, perquè les plataformes digitals de Palma i de Llucmajor que s’han anunciat no funcionen. Fonts de l’Ajuntament de Palma han assegurat al col·lectiu veïnal que dilluns dia 21 estarà operativa la plataforma de Palma, però mentre això no sigui així ningú de Palma pot emetre cap vot. A Llucmajor, per altra banda, es pot votar, provisionalment, enviant un correu a arenal@llucmajor.org amb una fotografia del DNI fins que la plataforma digital estigui operativa, però això no s’ha anunciat en públic ni al portal web ni a les xarxes socials de Llucmajor i poca gent ho sap.

Estima s’Arenal així mateix denuncia un «greuge comparatiu» entre Palma i Llucmajor: mentre que a Llucmajor es pot votar a l’oficina ciutadana de la plaça Major, a Palma per primer any no es pot votar a l’oficina del Districte. S’ha sol·licitat que com a alternativa es pugui fer a través de l’OAC, l’edifici de la qual és el mateix que l’oficina de districte, però responsables de l’Ajuntament han dit que això no seria possible perquè «la votació presencial no és transparent». Això, per al col·lectiu veïnal, suposa un dèficit democràtic important, atès que no tota la població té coneixements d’accés a una eina digital, a més d’un greuge comparatiu respecte dels habitants de Llucmajor, que des del primer moment han pogut exercir el seu dret de vot presencial.

Per tot això, el col·lectiu veïnal Estima s’Arenal demana:

1. La posada en marxa immediata de les plataformes digitals de Palma i Llucmajor per poder votar.

2. La rectificació de l’Ajuntament de Palma i el restabliment de la votació presencial.

3. L’allargament de les votacions almenys dues setmanes per contrarestar el greuge comparatiu entre els ciutadans de banda i banda del torrent des Jueus, i alhora per garantir un període de campanya i votació més llarg, d’acord amb com succeïa fins enguany.

4. El compromís dels representants de l’Ajuntament de Palma i de Llucmajor que de cara a futures edicions es coordinin amb temps i garanteixin els mateixos drets, terminis i plataformes de votació a tothom.

Així mateix, Estima s’Arenal vol fer conèixer a tothom la seva candidatura a Arenaler de l’any 2021: Martí Salvà Llull Goixo (ses Cadenes, 1929): «Mestre Martí Goixo és història en viu, i els sarenalers estam en deute amb ell, per això es mereix esser sarenaler de l’any».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.