muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Les Balears i Finlàndia estableixen vincles i comparteixen estratègies en matèria d'insularitat

El Govern ha reforçat la línia de treball conjunt amb el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, amb l'objectiu d'avançar cap a una estratègia europea específica per a les illes poblades de la UE, i ha establert vincles amb les illes Aland (Finlàndia), durant la visita de la consellera d'Hisenda i Relacions, Rosario Sánchez, a aquesta regió insular de la mar Bàltica.

La Conselleria d'Hisenda ha explicat aquest dimecres que aquest viatge institucional s'emmarca dins de la col·laboració del Govern amb la Secretaria d'Estat per a la UE, del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Aquesta línia de treball conjunt té com a objectiu ampliar els contactes, implicar altres regions i estats de la UE i consolidar un treball previ per a aconseguir el desenvolupament de l'atenció especial en els territoris insulars que estableix el Tractat de Funcionament de la UE.

En aquest sentit, s'han establert vincles amb el govern autònom de cara a plantejar qüestions d'interès comú en matèria d'insularitat en les institucions de la UE, com el Comitè de les Regions, i en el debat iniciat enguany en el marc de la Conferència sobre el futur d'Europa.

Aquest treball de contactes amb altres regions insulars complementa la col·laboració més pròxima de les Balears amb altres illes de la Mediterrània, reforçada els últims anys, i s'emmarca també en la presidència que les Balears ostenten en la Comissió de les Illes de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa.

La visita, que finalitza aquest dimecres, ha inclòs reunions amb el Govern de les illes Aland, el Parlament autònom de la regió, el governador de les illes i l'alcaldessa de la seva capital, la ciutat de Mariehamn, i ha servit per a compartir estratègies en matèria d'insularitat i polítiques de sostenibilitat mediambiental i de reactivació econòmica.

Juntament amb la consellera Rosario Sánchez i el secretari d'Estat per a la UE, Juan González-Barba, també han participat l'ambaixador d'Espanya a Finlàndia, Luis Tejada, i el director general de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens.

La consellera ha valorat la iniciativa del secretari d'Estat per a la UE amb diferents territoris «amb desavantatges geogràfics encaminada a treballar» en un conjunt de mesures que tingui en compte les regions insulars i les particularitats de cada conca marítima, «en el nostre cas la mediterrània, per a avançar en la compensació de la insularitat en diversos àmbits, en matèria d'ajudes al transport de mercaderies, de suport al teixit empresarial i la diversificació econòmica i de protecció del medi ambient».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 2 anys

No podien anar més lluny?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente