nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Vidal i Sansó defineixen com «d'una ambició mínima» la llei estatal de residus

Vicenç Vidal, senador per les Illes Balears i Sebastià Sansó, director general de residus del Govern, ambdós de Més per Mallorca, han acompanyat l'Alianza Cero Residuos al Congrés dels Diputats, a Madrid, per explicar les esmenes que aquesta plataforma planteja a la Llei estatal de Canvi Climàtic.

La plataforma, Alianza Cero Residuos, està formada per Rezero, Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Retira i Greenpeace.

Vidal i Sansó s'han reunit amb representants d'ERC, EH Bildu, Mas Pais-Equo, Compromís, Nueva Canarias, BNG i la CUP. Diputats com Pedro Quevedo, de Nueva Canarias, Oskar Matute, d'EH Bildu o Marta Rosique, d'ERC, també hi han participat en «un diàleg positiu» en paraules de Sebastià Sansó.

El senador Vidal ha defensat «des d'una perspectiva de defensa de l'interès de les Balears» que la nova llei inclogui «en consonància amb eixos estratègics importants com la fiscalitat verda, les competències legislatives dels territoris per definir polítiques ambientals pròpies, posar fi a l'obsolescència programada, l'establiment de l'objectiu del 75% de la fracció orgànica pel 2025 amb presència d'impropi de màxim d'un 5% o establir el sistema de Dipòsit- Devolució-Retorn (SDDR) per L'1 de gener de 2023».

Per Sansó «la preocupació essencial és que la manca d'ambició de la llei comporti un perjudici per a les Balears» i ha manifestat «sentir-se absolutament perplexa» davant la possibilitat que «el PSOE, que a les Illes va donar suport a una legislació pionera, finalment faci l'opció d'una llei que no arriba a la posició europea i que ens porta deu o quinze anys enrere en l'àmbit de residus». En aquest sentit, Vidal ha vist «molt positivament» que «el gruix de forces progressistes, sobiranistes i amb arrelament territorial facin una aposta ferma per avançar cap al residu zero».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.