algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
13°

El Govern invertirà 4 milions d'euros en ajudes per al sector agrícola

El Govern ha destinat 4 milions d'euros a una línia d'ajudes per donar suport a les inversions a la transformació i comercialització de productes agrícoles d'empreses i cooperatives de les Balears que treballen producte local i l'introdueixen en els circuits comercials.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha precisat que les subvencions serviran per millorar el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic de les empreses locals, així com per fomentar els productes de qualitat i afavorir la innovació i el respecte pel medi ambient.

En aquest sentit, les ajudes també tenen per objectiu millorar la seguretat laboral, la higiene, el benestar animal i les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental. Per aquest motiu, contemplen que siguin subvencionables les inversions materials i immaterials.

Les empreses que accedeixin a les ajudes podran utilitzar-les per la construcció, l'adquisició o la millora de béns immobles i la compra o arrendament amb opció de compra de nova maquinària i equipament fins al valor de mercat del producte.

A més, seran objecte d'aquestes ajudes els costs derivats dels costos anteriors i les inversions intangibles com l'adquisició o desenvolupament de programes informàtics i adquisició de patents, llicències, drets d'autor o marques registrades, entre d'altres.

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Balears (Fogaiba) és l'encarregat de gestionar les ajudes i mantindrà la convocatòria oberta fins al 15 de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.