algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

MÉS proposa augmentar la inversió en cultura fins a l'1,5 per cent

MÉS per Mallorca ha registrat aquest dilluns una esmena al Decret Llei dels Fons Europeus perquè el Govern augmenti la inversió en cultura, que actualment és de l'1 per cent, a un 1,5 per cent. La iniciativa ja s'aplica a altres territoris de l'Estat i segons ha explicat la diputada Joana Aina Campomar «servirà per compensar la impossibilitat de destinar l'1 per cent dels fons europeus a cultura, ja que aquests fons són finalistes».

Segons Campomar, aquest increment «no només és necessari sinó que demostra el compromís de MÉS per Mallorca per apostar per la cultura com un dels eixos de la diversificació econòmica». De fet, la diputada ecosobiranista ha recordat que la formació planteja el canvi de model econòmic a partir de l'economia verda, l'economia blava i també l'economia taronja vinculada a la cultura i a la creativitat.

La proposta planteja incrementar la partida i a més estendre l'àmbit d'actuació. En concret a l'esmena s'especifica destinar l'1,5 per cent a la conservació, la restauració, la protecció, l'enriquiment, la investigació, la documentació, la difusió, fer valdre o ús o redacció d'instruments de protecció del patrimoni històric o al foment de la creativitat artística, i s'aplicarà amb preferència en la mateixa obra o en el seu entorn immediat.

Més ha assegurat que «la idea és que el canvi normatiu entri en vigor a partir de l'any 2022».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Triay Pons, fa mes de 2 anys

De fet, la ciutadania volem mínim el 2%

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente