cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Aproven prorrogar els controls als ports i aeroports de les Balears fins al 31 de juliol

El Consell de Govern ha acordat aquest dilluns prorrogar fins al 31 de juliol els controls d’entrada als ports i als aeroports de les Illes Balears per als passatgers procedents d’altres comunitats autònomes. Les mesures de l’Acord, que han de ser ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, preveuen que es pugui presentar el certificat Covid Digital de la Unió Europea.

El Govern considera imprescindible continuar «amb una desescalada lenta i amb la prudència màxima», tenint en compte la incidència més elevada del SARS-CoV-2 a altres comunitats autònomes i al continent europeu.

Així doncs, en el cas de comunitats o ciutats autònomes que presentin un índex d’incidència acumulada a 14 dies superior a 60 casos per cada 100.000 habitants, s’estableixen les mesures que s’indiquen a continuació:

Si els viatgers són residents i tornen d’un desplaçament de més de 72 hores, s’han de sotmetre, segons la seva elecció, a alguna de les mesures específiques següents:

- Realització d’una PCR o una TMA en les 72 hores prèvies a l’arribada a les Illes Balears, de manera gratuïta sempre que es dugui a terme en algun dels centres concertats pel Servei de Salut de les Illes Balears.

- Realització d’un test ràpid d’antígens (PRAg) en les 48 hores prèvies a l’arribada a les Illes Balears, de manera gratuïta sempre que es dugui a terme en algun dels centres concertats pel Servei de Salut de les Illes Balears.

- Realització d’un test ràpid d’antígens en el termini màxim de les 48 hores posteriors a l’arribada, en els centres habilitats a les Illes Balears per a la realització de les proves. En aquest cas, la persona que viatja s’ha de comprometre a estar en quarantena fins que obtengui el resultat negatiu i enviar el resultat de la prova a l’adreça electrònica que apareix a la web viajarabaleares.ibsalut.es. En cas que el resultat sigui positiu, s’ha de sotmetre a les instruccions de l’autoritat sanitària.

- Quarantena de deu dies en el seu domicili o lloc de residència.

L’elecció de qualsevol de les opcions anteriors s’ha de posar de manifest en el qüestionari que s’ha d’emplenar abans de viatjar a les Illes Balears o, en arribar-hi, en el punt de control del port o aeroport, i té, a tots els efectes, la consideració de declaració responsable. S’apel·la a la responsabilitat individual dels viatgers en la comunicació de dades i l’estat de salut. El qüestionari es pot trobar també a viajarabaleares.ibsalut.es.

En cas que es conegui el resultat positiu de les proves abans del desplaçament, aquest desplaçament no es pot dur a terme, i, si es coneix a les Illes Balears, les persones afectades s’han de sotmetre a les instruccions de les autoritats sanitàries i a l’aïllament obligatori.

Si són no residents, els són aplicables les mesures sanitàries específiques anteriors, però el cost de les proves PCR, TMA o prova ràpida d’antígens que s’hagin fet en origen o a què se sotmetin en arribar no serà assumit en cap cas pel Servei de Salut.

Si les persones no residents accedeixen a les Balears sense acreditar la realització prèvia d’alguna de les proves esmentades en el termini indicat o si es troben en alguna causa d’exempció, sens perjudici de les sancions que se’ls puguin imposar, han de presentar en el termini màxim de 72 hores una prova negativa PCR o TMA, o en el termini de 48 hores una prova ràpida d’antígens de resultat negatiu, feta en un centre habilitat a les Illes Balears per a la realització de les proves. En aquest cas, la persona que viatja s’ha de comprometre a mantenir-se en quarantena fins que obtengui el resultat negatiu i enviar el resultat de la prova a l’adreça electrònica que apareix a la pàgina web viajarabaleares.ibsalut.es. En cas que el resultat sigui positiu, s’ha de sotmetre a les instruccions de l’autoritat sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.