algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Nit de Sant Joan #residuzero organitza una exposició per conscienciar sobre l'ús dels plàstics durant la celebració

El moviment Nit de Sant Joan #residuzero té com a objectiu que la celebració de la Nit de Sant Joan deixi de ser una de les més contaminants de platges i mars.

Durant aquests anys, ha treballat sensibilitzant la ciutadania i demostrant que les celebracions sense articles d'un sol ús «són perfectament possibles i necessàries per evitar que tots aquests acabin al mar».

Enguany, amb les platges tancades la Nit de Sant Joan, i el canvi legislatiu que ja ha prohibit nombrosos articles de plàstic d'un sol ús, «el panorama ha canviat».

No obstant això, «encara hi ha molt per fer», com per exemple donar a conèixer el plàstic que s'amaga en innombrables objectes, i del qual «no en som conscients».

Per això, el moviment Nit de Sant Joan #residuzero ha concebut l'exposició Els plàstics ocults, que pretén ajudar a identificar-los, i proposar algunes solucions.

Segons l'organització, «ara que es comença a saber que el 99% del plàstic de la mar està en les profunditats, d'on és gairebé impossible que algun dia pugui recollir-se, és vital que siguem capaços de detectar-lo per a poder reduir o evitar el seu consum. Fins que no abordem aquests innombrables plàstics ocults, continuarem trobant les seves nocives partícules al nostre aire, aigua i a tot arreu».

L'exposició s'inaugurarà el dimecres 23, vespre de Sant Joan, al passeig de la platja del Portitxol, a Palma, a partir de les 18.00 hores. Es mostraran també alternatives als plàstics ocults, i hi haurà una performance a les 19.00 i a les 20.00 hores.

Després de la inauguració, l'exposició es podrà veure en altres llocs de Mallorca. Les entitats interessades a acollir-la poden sol·licitar-ho en el correu electrònic info@santjoanresiduzero.org

El moviment Nit de Sant Joan #residuzero neix de la col·laboració entre Es Racó de ses Idees, organització sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública que treballa en la promoció de la filosofia, la cultura i el voluntariat cultural, social i mediambiental, i la Fundació Save the Med, organització sense ànim de lucre que se centra en la regeneració marina i que treballa per a reduir la contaminació per plàstic i recuperar la biodiversitat de la mar Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.