cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Jornades de solidaritat amb el Sàhara a Son Sardina

184531

El col·lectiu Joves de Son Sardina organitza, conjuntament amb el Casal de Son Sardina, la tercera edició del cicle 'Del carrer al casal, del casal al carrer' que compta amb la col·laboració d'organitzacions i entitats del poble i de fora poble com Mundubat, GOB Mallorca, Fons Mallorquí de Cooperació, Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Diàspora Saharaui de Mallorca, Escoleta Son Sardina i l'Associació de Veïnats de Son Sardina.

Des de l'organització juvenil expliquen que «Hem enfocat aquest tercer cicle a la dura realitat de la història del poble saharaui, colonitzat per l'imperi espanyol i després ocupat i espoliat pel regne marroquí, una injustícia que avui encara dura entre guerra, fam, misèria, assassinat i denegació de la humanitat. Tot plegat, davant la passivitat de la ONU que, tot i que no reconeix la sobirania de l'ocupació marroquina, permet la depredació de les riqueses ecològiques i humanes que països d'arreu del món (EUA, Espanya, França, etc.) duen a terme a la zona».

També expliquen que «la història del poble saharaui no és només la història d'una colonització i d'una ocupació (política, econòmica, cultural i ecològica), sinó també una història de lluita, resistència i solidaritat» i afegeixen que «Des de Son Sardina volem contribuir a aquesta lluita i per això hem organitzat tota una sèrie de xerrades, taller, exposicions, documentals i taules de debat per aprofundir en la història i la cultura dels saharauis, i per fer d'altaveu a un conflicte que té l'origen en les polítiques postcolonials d'Espanya, estat colonitzador i 'potència administrativa' designada per l'ONU per dur a terme una descolonització del Sàhara Occidental als anys 70».

La primera jornada del cicle, que es farà el divendres, 11 de juny, a les 19.00 hores, inclourà dues xerrades sobre la història de la colonització espanyola, l'ocupació marroquina i la lluita per la llibertat del Sàhara.

El divendres, 18 de juny, a les 18.30 hores, es farà un 'contacontes del desert' a l'escoleta.

La tercera i darrera sessió del cicle es farà el divendres, 25 de juny, a les 19.00 hores, consistirà en la projecció del documental 'Ocupación S.A.' i una taula rodona amb la participació de representants de Mundubat, GOB Mallorca i de la Diàspora Saharaui de Mallorca.

Per poder participar a les activitats, cal fer una inscripció prèvia al correu: casaldesonsardina@gmail.com o a les xarxes socials del Casal Son Sardina o dels Joves de Son Sardina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa mes de 2 anys

I tant:La unitat d´Espanya és " otra cosa " ?El Sahara no era espanyol? Als catalans dia si dia també els diuen "que pone tu DNI eres español tanto si ta gusta como si no" quina diferència hi ha? A si la "marcha verde"no ha estat acertada però l´emerit a partir un pinyó amb el rei del Marroc.Sou tan valents els espanyolistes que els vareu deixar a la mà de déu,prometen-los un referèndum d´autodeterminació que ja van per la tercera generació que està esperant. A on eren els que donarien la vida per la sagrada unitat d´Espanya.Als catalans per posar urnes, cops de porres,presó i exili.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Mira "dic":
No extrapoles una cosa con la otra. La unidad de España, que para mi es sagrada, es otra cosa. A mi la situación del Sahara, y por supuesto de sus gentes, no me gusta de ninguna manera. Pienso que España después de la "Marca Verde" no ha estado acertada y siempre acojonada ante Marruecos.
Si en aquellos días el General Franco, hubiese estado en mejor estado de salud, el tal Hassan no mueve ni un dedo.
Tampoco los USA no se portan bien con nosotros ¿por qué será?
¡Ah!. Se me olvidaba. Estas jornadas de Son Sardina, puede que estén llenas de buena voluntad, pero no sirven para nada.

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

A on son els que clamen en defensa de la Unidad de España? és que el Sahara no era espanyol? quans saharauis tenen encara el DNI espanyol (caducat,això si) però ningú els diu "Que pone tu DNI" Autèntica VERGONYA el que fan amb aquella pobra gent.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente