cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

ARCA demana mantenir l'1% cultural en les inversions dels Fons Europeus

184403

Per a ARCA (Associació per a Revitalització de Centres Antics), «parla poc a favor de la sensibilitat patrimonial de qui ha elaborat l'articulat del projecte de Llei, que hagin descartat aquest 1%, tan necessari per al manteniment del nostre patrimoni».

L'Associació reivindica que el patrimoni és «un actiu econòmic de primera magnitud». «De fet, la rehabilitació de patrimoni hauria de ser considerat com una branca de la reactivació econòmica. Conservar el patrimoni és conservar la qualitat de la nostra oferta cultural i l'activitat econòmica que se'n deriva».

Així, els resulta «incomprensible» que qui hagi elaborat el projecte de Llei hagi tengut la idea de retirar l'obligatorietat de l'1% cultural, quan és una mesura que vetlla pel respecte a l'interès general de preservar el patrimoni. «I volem recordar que a les inversions estatals de Fomento, l'inversió cultural derivada és de l'1'5%, encara major», han remarcat.

ARCA havia fet arribar propostes per a la recuperació econòmica en el sentit de fomentar la rehabilitació, la investigació i la promoció del patrimoni, com un pilar de la recuperació. «La contesta a la nostra proposta no pot ser retirar l'1% cultural, una conquesta lluitada i guanyada, ja que va ser incorporada a la nostra Llei de Patrimoni», han explicat.

Per això, l'Associació presentarà una alegació extensa al projecte de Llei i demanarà a tots els grups parlamentaris, que en el procés que encara queda, s'esmeni aquesta qüestió i que s'aprofiti aquesta inversió pel màxim de projectes patrimonials a més d'aquest imprescindible 1% cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.