algo de nubes
 • Màx: 16°
 • Mín: 10°
16°

El Govern permetrà obrir l'interior de la restauració fins a la mitjanit

El Consell de Govern extraordinari que es durà a terme divendres aprovarà mesures noves per evitar la propagació de la Covid-19 a les Illes Balears per a les dues setmanes següents. Concretament, gràcies a la bona situació epidemiològica, se relaxaran restriccions i s’ampliaran cabudes i horaris en diversos serveis i celebracions.

Les mesures que s’aprovaran divendres en el Consell de Govern extraordinari complementen les ja acordades dilluns, i que estan pendents de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Concretament, a partir de diumenge s’amplien fins a 15 persones màxim les reunions socials i familiars en exteriors (excepte la restauració, capacitat regulada per l’acord que s’aprovarà divendres) i 10 en espais interiors. També s’ha proposat mantenir els controls sanitaris en els ports i aeroports per a l’arribada de passatgers nacionals. D’altra banda, la mitjanit de dissabte a diumenge decaurà el toc de queda a les Balears, perquè no se n’ha proposat la pròrroga. Els llocs de culte, a més, es podran ocupar de bell nou al 100 % sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

Canvis principals que entraran en vigor

 • Platges i parcs

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars poden estar oberts al públic, excepte entre les 22.00 i les 06.00 hores. També es pot romandre a les platges, excepte en aquest mateix horari: de 22.00 a 06.00 hores.

 • Vetles i enterraments

Augmenta a 120 persones en els exteriors i 50 en els interiors (sempre que no se superi el 50 % de la cabuda de l’espai) la participació en comitives per a l’enterrament o comiat per a la cremació del cos del difunt.

 • Altres cerimònies: bodes, batejos, comunions...

Es manté la capacitat en 50 persones en exteriors i 20 en interiors. S’autoritza el ball, sempre que es faci amb mascareta. L’horari s’ha d’ajustar al de la restauració. Es permeten fins a 120 persones en els exteriors o 50 en els interiors si tots els assistents estan vacunats o han tingut una prova d’antígens o PCR fetes just abans de l’esdeveniment.

 • Acadèmies de ball

Es permeten grups de fins a 25 persones (fins ara n’eren 20) simultàniament a la mateixa sala per les activitats que es duguin a terme a les acadèmies de ball, sempre que es respecti el 50 % de la capacitat màxima. La mascareta serà obligatòria en tot moment.

 • Sales d’activitats dirigides i de musculació

A les sales d’activitats dirigides es permet la presència simultània a la mateixa sala d’un grup de màxim 25 persones en el cas d’activitats de baixa intensitat o d’un grup de màxim 20 persones en el cas d’activitats d’alta intensitat (fins ara eren de 20 i 15 respectivament). En tot cas, és obligatori l‘ús de mascareta, tant per al personal monitor com per a qui du a terme l‘activitat esportiva.

La pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació són permeses sempre que no es superi el 75 % de la capacitat màxima (abans un 50%).

 • Esdeveniments esportius

En les competicions esportives s’augmenta l’aforament del públic permès:

En instal·lacions esportives cobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 800 persones (ara era de 600).

En instal·lacions esportives descobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 2.000 persones (abans era 1.000).

 • Esport no federat organitzat

Es permeten les competicions esportives per a l’esport no federat organitzat.

 • Cinemes i circs de carpa

Es poden ocupar 2/3 parts de les butaques, sempre que hi hagi un seient de separació entre nuclis de convivència de màxim dues persones.

 • Teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin 2/3 de la capacitat màxima autoritzada. En altres espais on es facin esdeveniments similars, es manté la capacitat permesa a 2.000 persones en exteriors i a 800 en el cas dels espais interiors. També s’ha de deixar una butaca buida entre grups de convivència, que han de ser de dos persones com a màxim. Les llotges es poden omplir al 100 %, sempre que tots els ocupants siguin un mateix nucli de convivència.

 • Biblioteques, arxius, museus, sales d'exposicions i monuments

La capacitat permesa s’amplia al 100 %. L’activitat grupal es permet amb 40 persones en els interiors i 75 en els exteriors.

 • Comerços

Mantenen la capacitat completa i el tancament del comerç no essencial s’allarga fins a les 00.00 h sempre que ho permeti l’ordenança municipal.

 • Establiments de joc i apostes

Poden seguir obrint fins a les 22.00 h, amb un 50 % d’ocupació. Poden tenir activitat de restauració. En tot cas, és obligatori garantir la bona ventilació de l’establiment.

 • Condicions per als locals d’oci infantil

L’activitat dels locals d’oci infantil s’ha de dur a terme respectant el 50 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai i grups de màxim 25 persones en espais interiors i 50 persones en espais exteriors

 • Congressos, seminaris, reunions de negoci i similars

Es permet la realització de congressos, seminaris, jornades, assemblees, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments amb 200 persones com a màxim en espais exteriors en totes les Illes i 150 persones màxim i 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai en el cas dels interiors. Es recomana dur a terme aquests esdeveniments de manera telemàtica. En espais tipus auditori hi pot haver una assistència màxima de 500 persones i un 50 % de la capacitat màxima autoritzada.

En el cas dels congressos dirigits exclusivament a professionals sanitaris, es permet la realització d'aquest tipus d'esdeveniments amb una assistència màxima de 1.000 persones i un 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l'espai.

 • Centres recreatius per a gent gran

Aquests centres han de seguir limitant l’ocupació al 50 % de la capacitat autoritzada però augmenta el nombre de persones per grups que poden dur a terme la seva activitat habitual: fins a 75 persones en exterior i 30 a l’interior (fins ara era de 50/20). Poden oferir servei de restauració, en les mateixes condicions que el sector.

 • Hotels, refugis i altres establiments turístics

Els espais comuns es poden ocupar al 50 %. S’augmenta la cabuda a les habitacions compartides fins a 10 persones sempre que no se superi el 50 % de la capacitat de l’estança. Els habitatges turístics han d’estar ocupats per un màxim de 10 persones (fins ara eren 6).

 • Campaments

Queden autoritzats amb una capacitat màxima d’un 50 % per tenda o 3 persones de diferents nuclis de convivència. A les escoles d’estiu que es facin en aquestes instal·lacions, es permetrà un màxim de 150 persones.

 • Transports

S’elimina la limitació fixada en un mínim d’un 20 % en la prestació del servei del taxi per a consells insulars i ajuntaments en el seu àmbit d’actuació.

 • Restauració

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a la mitjanit, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 % de la capacitat en totes les illes. En tot cas, el màxim permès és de 150 persones. Les taules han de ser de 4 persones com a màxim a totes les Illes.

Pel que fa als exteriors, es permeten fins a 8 persones per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a la mitjanit si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules, sempre que no se superin els 250 clients.

L’acord del Consell de Govern està previst que es publiqui dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i entri en vigor a les 00.00 h del diumenge, excepte les mesures relatives a l’àmbit esportiu, que seran vigents des que es publiqui l’acord.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.