algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

La III Setmana de la Custòdia de Territori ofereix tretze activitats per a promoure la implicació ciutadana en la conservació de la natura

La Iniciativa de Custòdia del Territori a les Illes Balears (ICTIB) organitza, amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i la participació d’una dotzena d’entitats de conservació de la natura i el patrimoni, la III Setmana de la Custòdia del Territori que, enguany se celebra des d’aquest mateix dissabte fins dia 6 de juny. En total, s’han organitzat tretze activitats amb l’objectiu de donar a conèixer les diverses iniciatives d’aquest tipus que estan en marxa a l’arxipèlag, així com fomentar la implicació de la societat balear en el seu desenvolupament.

Les activitats proposades conformen un programa centrat en la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics, i que fomenta tant la dimensió de l’aprenentatge i el descobriment com la de la implicació i la participació ciutadana.

Aquest mateix dissabte, per exemple, l’Associació Noctiluca organitza una jornada de ciència ciutadana a la Platja de s’Amarador, al Parc Natural de Mondragó. Aquesta activitat s'emmarca en l’àmbit de la custòdia litoral i s'enfocarà en mostrejar els micro i meso-plàstics que es troben a la platja seguint el mètode científic.

També aquest dissabte, l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) organitza, a Porreres, un curs d’identificació i usos de plantes aromàtiques i medicinals.

La majoria de les activitats s’han organitzat per al proper dissabte dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Entre la oferta disponible, hi ha visites guiades i jornades de voluntariat. El programa complet d’activitats es pot consultar a la pàgina web de l’ICTIB.

Finalment, l'associació ciutadana Palma XXI manté oberta, des de dia 21 de maig i fins al 6 de juny, l’exposició de fotografies i cartografia 'Paisatge, patrimoni i model de ciutat: el futur de Palma a partir del parc agrari nord de Palma XXI', que recull visions i percepcions d'un espai amb un patrimoni cultural i natural molt valuós. L’exposició es pot visitar al casal de barri del Secar de la Real.

S’entén per custòdia del territori el conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris, gestors i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, paisatgístics i culturals.

Aquestes estratègies i instruments es materialitzen en acords voluntaris i privats entre propietaris, gestors o usuaris i el que s’anomenen entitats de custòdia. Actualment, a les Illes Balears, hi ha en actiu 144 acords que mantenen 18 entitats, i això suposa una superfície total en custòdia de 11.304 hectàrees d’arreu de l’arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.