cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Marcel Mauri: «La lluita per l'amnistia és també la lluita per l'autodeterminació»

Marcel Mauri, vicepresident i portaveu d'Òmnium Cultural, ha afirmat en un acte celebrat aquest dijous a Can Alcover que «l'indult tan sols beneficia a una persona en particular, no soluciona el problema polític». «L'indult no reconeix el conflicte polític, en canvi l'amnistia sí», ha afegit.

Mauri ha assegurat que a través de l'amnistia poden fer front a la repressió que viuen els independentistes per part de l'estat espanyol. El vicepresident d'Òmnium ha afegit que a més dels exiliats i presos polítics, hi ha unes «115 causes obertes contra independentistes a qui l'entitat ha de donar suport». «Hem de convertir la lluita contra la repressió en una lluita política» ha afegit Mauri, qui incideix que d'aquesta manera, Òmnium defensa els mateixos valors que el dia de la seva fundació, ja fa seixanta anys, la llengua, l'accés universal a la cultura i el dret a l'autodeterminació.

En aquest sentit, Mauri ha defensat al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart per la imatge publicada aquesta setmana abraçant a Miquel Iceta. Mauri ha defensat l'ideal de Cuixart i ha explicat que «la societat catalana no és una societat dividida, és una societat polaritzada».

De la mateixa manera, el vicepresident d'Òmnium ha assegurat que esperen una resposta del Tribunal dels drets humans europeus als indults que aquesta mateixa setmana ha negat el Tribunal Suprem espanyol, i ha afirmat que no confien en «la bona voluntat del govern de Pedro Sánchez», ja que segons ha explicat Mauri, «Cuixart ja dur més temps empresonat amb el govern del PSOE que amb el govern de Mariano Rajoy». En la mateixa línia, Mauri ha recriminat a Sánchez el fet de seguir aplicant la llei Mordaza, quan durant la seva campanya electoral va assegurar que l'aboliria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.