nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Alumnes d'ESO de Mata de Jonc envien una sonda a l'espai des del campus de la UIB

184111

Aquest dimarts, l'alumnat de 3r d'ESO de l'escola Mata de Jonc de Palma ha enviat una sonda a l'estratosfera, dissenyada i construïda per ells mateixos, des del campus de la UIB.

Es tracta d'un projecte transversal de les assignatures de Tecnologia i Física i Química del centre, gràcies al qual els alumnes han treballat coneixements, com ara les parts de l'atmosfera, el comportament dels gasos o la programació de plaques Arduino.

La sonda ha estat construïda a partir d'un globus d'heli, una capsa dins la qual han instal·lat sensors i càmeres domèstiques, i un paracaigudes per a l'aterratge. Està previst que el vol sigui d'una durada aproximada de tres hores i que la sonda aterri al Llevant de Mallorca. Gràcies al localitzador GPS que hi han instal·lat, podran recuperar-la i analitzar-ne les imatges i les dades que hauran recollit de l'atmosfera. La UIB hi ha col·laborat oferint-los suport logístic i d'infraestructura per al llançament de la sonda.

Aquesta iniciativa, que rep el nom de projecte Eclipsi, també ha tengut el suport de NOSA, de l’Axencia Espacial Escolar Galega i del divulgador educatiu Sergi del Moral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.