algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Les Balears tenen la menor taxa d'obesitat i sobrepès de l'Estat

184011

Més del 53% dels ciutadans de l'Estat té obesitat o sobrepès, on Galícia i Andalusia són les comunitats amb major percentatge d'obesitat, i Castella-la Manxa la que registra les taxes més altes de sobrepès. Les Balears, en canvi, tenen la menor taxa, un 11,7%.

Així ho explica l'Estudi nutricional de la Població Espanyola (ENPE), publicat a la Revista Espanyola de Cardiologia, de què es desprèn que tant l'obesitat com el sobrepès augmenten amb l'edat, registrant la taxa més alta en el grup de persones de 65 anys o més.

D'acord amb aquest informe, el 22% dels ciutadans de l'Estat té obesitat, sense diferències entre homes i dones. Mentrestant, el 31,6% de la població presenta sobrepès, amb xifres «significativament majors» en homes.

La doctora Carmen Pérez-Rodrigo, primera signant de l'estudi, indica que «el nivell socioeconòmic i la mida de l'hàbitat també s'associen significativament amb l'obesitat». Així mateix, «els individus que combinen un major nivell d'activitat física i segueixen un patró alimentari moderadament adequat al patró de dieta mediterrània s'associen amb menor probabilitat de desenvolupar obesitat i factors de risc cardiovascular».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Amb es sous que es paguen/cobren a Balears, especialment a s'hostaleria, no deu donar per a despendre molt per a menjar, més si hi restam allò que es paga de lloguers, no hi pot haver molta gent amb obesitat ni sobrepès

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente