algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Parlament vol protegir i fomentar el producte local i perseguir el frau

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una moció de MÉS per Menorca que demana al Govern promoure el producte local i perseguir el frau a la venda de productes que es comercialitzen com autòctons.

La moció sol·licita al Govern definir normativament els criteris pels quals un producte pot considerar-se producte local de les Balears; incentivar l'ús de matèries primeres procedents de les Illes als productes transformats; i establir acords amb les grans empreses de distribució i organitzacions de comerciants per identificar adequadament el punt de venda de producte local.

A més, l'anima a definir una política de prevenció del frau i l'estafa en l'origen dels productes, amb un servei d'inspecció, i establir una línia de subvencions al comerç per l'adaptació de locals de venda per donar més visibilitat al producte local de les Balears.

També proposa una mesa amb participació de les organitzacions agràries, confraries de pescadors, entitats del sector turístic, el comerç i la indústria alimentària, que abordi mesures per a incrementar la compra de producte local.

El diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha incidit en què el producte local «és fonamental com a sector econòmic, perquè ajuda a la diversificació», alhora que «té una contribució única a la conservació del paisatge», «és important pel medi ambient» i «contribueix a la sobirania alimentària».

«Ha de ser una prioritat identificar-lo bé, perseguir el frau i promoure la compra per part de la indústria agroalimentària, el sector del turisme i el sector de la gran distribució», ha defensat Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys

El producte balear no només és agroalimentari.
per cert, Producte balear es va crear en els 90 i la Conselleria d'Agricultura, liderada pel PSM va ordenar que es liquidàs devers 2008.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente