algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ben Amics llança la campanya #ElsColorsdelaLlei amb motiu del 5è aniversari de l'aprovació de la Llei LGTBI a les Balears

183817

Aquest 17 de maig, coincidint amb el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, es compleixen 5 anys de l'aprovació de la Llei 8/2016 per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i per a eradicar l'LGTBI-fòbia. Aquesta llei autonòmica va representar una fita històrica per a la societat de les Balears, ja que va suposar la dignificació del col·lectiu LGTBI +: per primera vegada es reconeixien els seus drets en una llei específica dirigida a acabar amb l'LGTBI-fòbia.

«Des de Ben Amics impulsam i vàrem defensar la necessitat de legislar en favor dels nostres drets per a comptar amb protecció davant les situacions de discriminació i violència a què ens veiem sotmeses les persones LGTBI. Després d'anys lluitant per la defensa de les nostres identitats i reclamant una llei que ens protegís contra l'odi, l'any 2016 vàrem obtenir una gran conquesta per al nostre col·lectiu», ha explicat l'Associació.

Ara, més d'un any després de l'inici d'una pandèmia que ha posat de manifest la vulnerabilitat de les persones LGTBI+, Ben Amics remarca que no podem ignorar que continuen patint una violència que continua instaurada en la nostra societat i que «cobra força amb la legitimació dels discursos d'odi que ens assenyalen i tracten de retornar-nos a l'armari».

«Ja que molts dels nostres drets continuen sent vulnerats (especialment per al col·lectiu de persones trans*, amb qui la societat té un gran deute), des de la nostra entitat reforçam el nostre posicionament: continuarem lluitant per la reparació, la dignificació i la defensa els nostres drets per acabar amb l'LGTBI-fòbia», han explicat.

Amb motiu d'aquest Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, l'associació Ben Amics ha volgut ressaltar la necessitat de posar en marxa totes les mesures de protecció cap al col·lectiu de persones LGTBI+ que estan recollides en la llei específica de les Balears, ja que és la principal eina institucional de protecció per al col·lectiu.

És per això que, per a celebrar el cinquè aniversari de la Llei LGTBI, des de Ben Amics han llançat la campanya #ElsColorsdelaLlei, a través de la qual fan un balanç d'allò que s'ha aconseguit gràcies a aquesta llei autonòmica, allò que pot millorar i aquells aspectes que encara són tasques pendents per a la societat de les Balears.

Per a això, sotmeten a examen la Llei 8/2016 i analitzen els articles del document assenyalant en quin grau s'han portat a la pràctica seguint els colors del semàfor: llum verda per a allò que està funcionant, llum groga per al que s'ha implementat però s'ha de millorar i llum vermella per allò que les persones LGTBI encara esperen que es dugui a terme. Aquesta anàlisi pot ser consultada al seu web benamics.com/ca/elscolorsdelallei

A més, dins de la mateixa campanya, el dijous 20 de maig llançaran un recurs audiovisual a les xarxes socials en què repassaran una selecció de quinze articles i exposaran de manera resumida el contingut de la seva anàlisi. La finalitat d'aquesta campanya és convidar a la reflexió i a l'acció, tant a la ciutadania com a les institucions de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.