algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Unes 400 persones participen en la bicicletada en defensa de Son Bonet Pulmó Verd

Unes 400 persones han participat en la bicicletada en defensa de Son Bonet pulmó verd. | dBalears

Unes 400 persones, segons la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, han participat aquest diumenge en la bicicletada per a defensar el pulmó verd de Son Bonet i mostrar el seu rebuig al projecte d'AENA d'instal·lar-hi un Parc Fotovoltaic.

La bicicletada, organitzada per la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, en col·laboració amb l'Associació de Veïns Xaloc de Pla de na Tesa, s'ha iniciat a les 10.30 hores en el Pla de Na Tesa, passant per Sant Llatzet, Pont d'Inca i Ca's Capità. En tot moment, ha dit l'organització, s'han respectat la mesures sanitàries.

«Hem estat una multitud, era impensable que anéssim a ser tants, però s'ha aconseguit sumar a 400 persones a un acte festiu en el qual de manera unànime es reclama la conservació de l'espai verd de Son Bonet com a pulmó verd», ha explicat Manel Gomáriz, portaveu de la plataforma.

A més, ha afegit Gomáriz, «amb aquest acte s'ha volgut expressar el rebuig al projecte d'AENA d'instal·lar plaques fotovoltaiques a Son Bonet, perquè malgrat ser ecologistes, no es pot ser-ho a qualsevol preu i aquest és un projecte desmesurat».

En aquest sentit, ha apuntat que «AENA té espai per a dur a terme la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'Aeroport de Palma, però el té reservat per a projectes immobiliaris i per a fer negoci».

Per això, ha emfatitzat que «no es pot consentir que vulgui fer negoci en un espai que els veïns porten usant més de 70 anys com a contraprestació als sorolls d'avions i helicòpters i les molèsties que genera Son Bonet».

Així mateix, el portaveu de la Plataforma, ha advertit que «a nivell mediambiental aquest projecte d'instal·lació d'un parc fotovoltaic seria un desastre perquè Son Bonet és un pulmó verd entre Palma i Marratxí, entre el Pont d'Inca i Pla de na Tesa». Amb tot, davant aquesta situació, ha sol·licitat als representants públics que «continuïn donant el seu suport a la demanda veïnal i treballant per aturar aquest projecte d'AENA».

El portaveu de la plataforma ha avançat que els veïns es continuaran mobilitzant en defensa del pulmó verd. Així, ha compartit que «ja es tenen els permisos de Delegació de Govern perquè diumenge que ve, a les 12.00 hores, es pugui realitzar una cadena humana, que s'espera que sigui més multitudinària, fins i tot, que la bicicletada celebrada aquesta jornada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.