algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Servei de Microbiologia de Son Espases detecta dos casos d'una variant colombiana de coronavirus

El Servei de Microbiologia de Son Espases detecta dos casos d'una variant colombiana de coronavirus. | dBalears/Arxiu

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha detectat dos casos d'una variant nova del SARS-CoV-2 en la darrera tanda de seqüenciació, corresponent a la quarta setmana d'abril i primera de maig, en la qual s'han analitzat 70 casos. Els resultats s'han comunicat a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Dels 70 casos analitzats, 56 pertanyen a la variant britànica, que continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears, amb un 80%. Tretze dels catorze casos seqüenciats presenten la mutació E484K, que determina una certa disminució de l'eficàcia de les vacunes disponibles. L'altra variant detectada no es considera de rellevància.

Dels 13 casos esmentats, per primera vegada hi ha 2 casos de la VOC 1.621, colombiana. Han estat detectats a Mallorca. La resta són variants ja detectades anteriorment. En concret, hi ha 5 casos de la variant brasilera (P1) -3 a Mallorca i 2 a Eivissa-; 3 casos de la nigeriana (B.1.525), tots a Mallorca, i 3 casos de la variant novaiorquesa (B.1.526), també tots a Mallorca. Fins ara, no s'han trobat casos de la variant de l'Índia.

Des de l'inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 1.200 casos de la Covid-19. Es tracta d'uns dels centres de l'Estat que més mostres del SARS-CoV-2 ha seqüenciat, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart, fa mes de 2 anys

No duen res de bo.

Valoració:1menosmas
Per Toni2, fa mes de 2 anys

No se coneix la seqüència dels sarscov2.
Seran els vacunats que crean segments de ARN.
Las altras vacunas "mai" han aparegut trombos,
Quins metalls tenen aquestas vacunas que produeixen trombos?
Els metalls més paramagnètics, són el níquel i cobalt,
llevat del ferro que l'aporta la sang.
Quins materials o radiacions són els que se aferran a la sang causant trombos?.
Quins materials o radiacions són que impedeixen a l'oxigen realitzar la seva funció?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente