algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El petit comerç demana ajudes més enllà de les econòmiques

PIMECO va reunir a experts professionals de diferents àmbits per trobar les claus per a obrir les portes al futur, emmarcat en un debat titulat 'Tu tens la clau. Debat per la supervivència'.

A la taula rodona va quedar clar que el futur del sector «no passa només per les ajudes de caràcter econòmic». Els ponents varen coincidir que la solució "és molt més ambiciosa" i ha de contemplar polítiques públiques de promoció dels centres de les ciutats i eines per facilitar la introducció del sector al món digital.

Toni Fuster, president de PIMECO, va remarcar que la crisi actual que viu el sector no es podrà superar només amb ajudes públiques. «No es tracta únicament de doblers, les institucions, més enllà de les ajudes econòmiques, han de fer polítiques per convertir a la ciutat en un espai de consum, de cultura i de passeig», va dir. A més, Fuster reconeix que el sector ha d'evolucionar i, entre altres, apostar per la digitalització.

El petit i mitjà comerç dóna a feina a més de 64.000 persones a les Balears i representa l'11% del PIB.

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, va anunciar que el Govern ampliarà amb prop de mig milió d'euros els ajuts actuals destinats a fomentar la modernització dels comerços detallistes i de determinades empreses de serveis. El president de Pimeco, Toni Fuster també ha demanat al Govern que intenti accelerar al màxim possible les ajudes dels 855 milions perquè el sector ho necessita de forma urgent, ja que aquestes ajudes arribaran a molts comerços que estan en situació extrema. Yllanes també va fer la vista enrere per agrair el «comportament heroic del petit i mitjà comerç» perquè va col·laborar a «salvar la salut».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.