algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

Marilles anuncia la segona edició de MARE, el certamen audiovisual per la conservació marina

La Fundació Marilles ha anunciat l'arribada de la segona edició de MARE, el certamen audiovisual per a la conservació del mar balear, que tindrà lloc del 15 de juliol al 15 de setembre.

Segons ha informat la Fundació Marilles aquest dilluns, la segona edició de MARE és una iniciativa col·laborativa impulsada per organitzacions compromeses amb la conservació marina i fotografia i vídeo de naturalesa, i tendrà lloc del dia 15 de juliol al dia 15 de setembre.

Per a la coordinadora de MARE, Sara García Bertoz, "la segona edició del certamen s'ha pensat i dissenyat tenint en compte els resultats de la primera edició i la gran experiència del Consell Assessor".

"S'ha volgut recalcar els tres valors transversals de MARE: la bellesa i riquesa que té el mar i especialment les àrees marines protegides, la necessitat de reconnectar amb el mar i la urgència de promoure accions de recuperació i conservació marina", ha afegit.

"MARE ajuda a entendre i conèixer l'entorn privilegiat on s'habita a través de la fotografia i el vídeo i recorda a tots que tenen un rol en la preservació de la mar balear", ha remarcat García, qui ha afegit que "el naixement de MARE ha estat possible gràcies a l'ajuda de moltes organitzacions i professionals de la fotografia submarina".

Per part seva, el director de Fundació Marilles, Aniol Esteban, ha assenyalat que "a través de les imatges, un relat positiu i la participació de milers de ciutadans MARE pot aconseguir compromisos per a la conservació del mar".

"En un moment de crisi com l'actual, una iniciativa com MARE és més necessària que mai. La conservació de la mar i la costa de les Illes és i ha de ser una peça clau en la recuperació econòmica de Balears", ha afirmat.

Cal recordar que en la primera edició de MARE l'any passat 2020 van participar 120 persones --103 adults i 17 joves-- amb gairebé 1.000 entrades --883 fotografies, sis vídeos i tres reportatges amb 36 imatges-- gràcies al suport de 19 entitats.

BASES DEL CERTAMEN

Ateses les bases del certamen, que es poden consultar en la seva pàgina web, es poden presentar fins a 15 fotografies digitals per participant relacionades amb la mar balear. En tots els casos, ha de tractar-se de fotografies realitzades durant els anys 2020 i 2021.

Per a la participació adulta, s'ha fixat una diferència entre amateur --indispensable JPG original-- i expert --indispensable RAW-- a criteri de cada participant, que pot presentar fins a 15 fotografies distribuïdes en cinc categories, que són Animalia, MARE Plantae, MARE Magna, MARE NOSTRUM i MARE Denúncia.

Mentrestant, per a la participació dels joves es diferenciaran entre infantil --menors de 14 anys-- i juvenil --joves entre 14 i 17 anys--.

La inscripció serà gratuïta per a aquells joves membres de l'Associació de Fotògrafs i Filmadors de Natura de les Illes Balears (FBDAS) i, o bé, de centres de busseig associats. Per a la resta de participants el cost de la inscripció és de 10 euros.

PREMIS

Quant als premis, la Fundació Marilles ha apuntat que es repartiran 10.000 euros en 23 premis --dotació econòmica per a la participació Adulta i material subaquàtic per a la jove--.

Els millors projectes se seleccionaran per a incloure'ls en l'exposició itinerant que recorrerà les Balears durant l'any vinent 2022.

Així mateix, cal destacar que, a fi d'unir esforços, MARE ha establert un acord de col·laboració amb Menorca Doc Fest per a impulsar el Premi al millor documental sobre medi marí.

L'objectiu d'aquest premi és donar a conèixer la relació que les Illes mantenen amb la mar Mediterrània, des d'una perspectiva descriptiva o crítica.

El millor documental estarà dotat amb un premi metàl·lic. A més, les quatre millors propostes formaran part de l'exhibició Menorca Doc Fest 2021 i Aula Doc Fest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.