muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

El Govern limita per decret el preu màxim de les PCR i les proves d'antígens

183543

El Govern ha fixat en un màxim de 75 euros el preu de les PCR i en 30 euros el de les proves d’antígens. Aquesta és una de les mesures que recull el decret llei que ha aprovat aquest divendres el Consell de Govern, amb el qual es modifica la llei de Salut Pública de les Illes Balears per a incloure la possibilitat d’adoptar a partir de les 00.00 hores del 9 de maig mesures de control de la pandèmia i amb el qual també s’estableix un règim sancionador per a fer front als possibles incompliments.

«La imminent finalització del règim jurídic excepcional que suposa l’estat d’alarma aconsella introduir a la legislació autonòmica més concreció de les mesures d’intervenció administrativa que es poden adoptar en situacions de pandèmia per a garantir el control de contagis i resulta també necessari i urgent delimitar el procediment a seguir per a la seva
adopció. És per això que s’ha optat per la forma de decret llei, si bé l’objectiu és també tramitar-lo com a projecte de llei», han explicat des del Govern.

Així doncs, aquest decret llei té com a finalitat «recollir a la normativa autonòmica aquelles mesures que durant l’estat d’alarma s’han evidenciat com especialment idònies pel que fa a la necessitat de contenir la propagació del virus com el confinament perimetral d’una barriada, un municipi, una illa o tot l’arxipèlag, el controls a l’entrada de les Illes a través de ports i aeroports, la restricció de les reunions, la limitació a la mobilitat en horari nocturn o la limitació d’aforaments en llocs de culte».

Per una banda, el decret introdueix cinc nous articles en la llei 16/2010 de 28 de desembre, els quals recullen les mesures concretes esmentades i el procediment per adoptar-les.

Així mateix, i davant l’augment progressiu de la mobilitat, també se considera oportú incloure un nou tipus infractor per tal de sancionar els incompliments de l’acreditació del resultat negatiu de les proves diagnòstiques que, en el seu cas, s’estableixin, amb caràcter previ, com a mesures de control de la sortida de la zona o l’illa o les illes afectades o d'entrada en aquestes, o la negativa a sotmetre’s a aquestes proves amb caràcter posterior.

El decret inclou una disposició addicional única de limitació del preu i tarifes de les proves diagnòstiques. En aquest sentit, indica que fins que el Govern espanyol declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, s’estableixen els preus i tarifes màximes que han d’aplicar els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris, públics i privats, per a la realització de les proves diagnòstiques. Les PCR costaran com a màxim 75 euros i les proves d’antígens, 30 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.