cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

El Govern demandarà l'Executiu espanyol si no paga el deute de 78 milions

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts, a proposta de MÉS per Mallorca, instar el govern espanyol a «pagar de forma immediata» els 78 milions d'euros pendents de la liquidació de l'IVA de l'exercici 2017 en coherència amb la sentència del Tribunal Suprem referida a Castella i Lleó. Així mateix, s'insta el Govern de les Balears a reclamar-los judicialment si el govern espanyol no s'avé a pagar-los.

Durant la seva defensa, la diputada Joana Aina Campomar ha recordat que «fa 30 anys que estam en llista d'espera per rebre la compensació que ens pertoca per la nostra insularitat». En aquest context ha assegurat que «ja n'hi ha prou».

Així ha instat a la totalitat dels diputats a «reaccionar» davant tot un seguit de deslleialtats institucionals en matèria de finançament protagonitzat pel PP i el PSOE. A això, segons Campomar, «s'hi afegeix el no pagament dels 78 milions d'euros pendents de liquidació de l'exercici 2017». Davant això, «no podem callar ni continuar de braços plegats com qui espera una bona voluntat, s'ha de reclamar fins a arribar a la via judicial si és necessari». A més, d'acord amb la diputada, «la part fiscal del règim especial és indispensable i més urgent que mai en el moment de pandèmia que ens trobam, per fer front a molts de problemes complexos generats per la insularitat en l'àmbit empresarial relacionats amb la competitivitat». La iniciativa aprovada ha estat presentada de forma conjunta amb MÉS per Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.