algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Entitats feministes exigeixen el compliment del protocol d'actuació sanitària davant els casos de violació

Representants d'Adibs-Dona Sana, Col·lectiu Dones de Llevant, Dones en Dansa d'Alaró i Lobby de Dones han exigit, aquest dilluns, el compliment del protocol d'actuació sanitària davant casos de violació.

Les entitats han reclamat que es solucioni l'incompliment del protocol i s'emeti una instrucció escrita per tots els jutjats i hospitals públics. La sol·licitud ha estat presentada a diverses institucions de les Balears, com el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Balears i la Conselleria de Salut i Consum.

D'aquesta manera, han realitzat una crida als professionals implicats en l'atenció a víctimes de violació per tal que compleixin el seu deure, tal com dicta el protocol d'atenció a víctimes de violència masclista.

Les organitzacions ban recordat que una dona agredida sexualment té dret a ser reconeguda per un forense, independentment de si denuncia o no.

No obstant això, han argumentat que segons professionals sanitaris a les Balears es fa el contrari. En concret, han explicat que en la majoria de casos es pregunta a la víctima si té intenció de denunciar i si diu que no, no es dóna l'ordre d'intervenir a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.