cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
14°

'Castigat' per parlar en català a una vigilant de Trablisa de l'Aeroport de Barcelona: «Vuelva a salir y empiece a sacar todo lo que lleve en la mochila»

183305

Nou acte de discriminació per raó de llengua, en aquest cas va ser un mallorquí que era a l'aeroport de Barcelona per tornar cap a Palma.

Bartomeu Rosselló, president del Cercle Mallorquí de Negocis, va patir una situació desagradable quan era a l'aeroport de Barcelona per retornar cap a Palma. Segons explica Rosselló, «era a l'Aeroport del Prat per agafar el vol Barcelona-Mallorca. Al control de seguretat, la vigilant de l'empresa Trablisa li diu: «español o inglés?» i ell respon «Jo, català». La vigilant insisteix: «Repito, español o inglés?» i ell, també: «Català».

Aleshores la vigilant, en una clara mostra d'abús d'autoritat li va ordenar que tornàs a sortir del control i tragués tot el que duia al seu equipatge de mà: «Vuelva a salir y empiece a sacar todo lo que lleve en la mochila».

«Disculpi, això és el què dispenseu per exercir el nostre dret fonamental d’ús de la llengua oficial al nostre territori?».

Rosselló remarca que els fets varen succeir el dia del 35è aniversari de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística i que li agradaria saber quins acords té Aena amb l'empresa de seguretat i si els demana cap tipus de requisit lingüístic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Estornell, fa 6 mesos

De casos de discriminació lingüística n'hi ha un darrera l'altre. Fins quan, Govern Balear, abusareu de la nostra paciència?

Valoració:10menosmas
Per dic, fa 6 mesos

Alejandro Gimenez García: Precisament aquest és el problema,que aquí a ca nostre se´ns obliga a parlar castellà-

Valoració:11menosmas
Per Sandra Llopis, fa 6 mesos

Señor Alejandro García, equivocado está usted y cuánto daño hace su ignorancia. y no me refiero al procedimiento aeroportuario, sino al derecho o obligación de hablar un idioma.
En la zona pública o en la zona restringida del aeropuerto de Barcelona, es obligatorio hablar 3 idiomas: español catalán e inglés. no hablamos de la opción de hablar uno de ellos, sino de la obligació n hablar los tres.
si Trablisa no lo exige o no lo paga, ese es
otro tema, pero los empleados tienen la obligación de hablar estos tres idiomas. si tiene alguna duda del tema, pregunte al ente gestor, pero por favor guarde su ignorancia y no la saque a relucir, porque flaco favor hace a los vigilants de filtro.

Valoració:5menosmas
Per Sergio Acosta, fa 6 mesos

Sóls la expressió "repito, español o inglés" ... ja demostra un cert grau de prepotència del vigilant de seguretat. Jo treballo de cada públic i mai em dirigiria el client amb l'expressió de "repito". Aquí fa falta més educació pel vigilant i una multa pel passatger que va fer la fotografia en un lloc prohibit.

Valoració:5menosmas
Per pregunto, fa 6 mesos

Just A,: Quan et troben alguna cosa incorrecte no et diuen "vuelva a salir".Per curiositat tu eres allí per saber si realment el noi duien quelcom incorrecte?

Valoració:8menosmas
Per Susana Pérez, fa 6 mesos

Señor Alejandro García, equivocado está usted y cuánto daño hace su ignorancia. y no me refiero al procedimiento aeroportuario, sino al derecho o obligación de hablar un idioma. En la zona pública o en la zona restringida del aeropuerto de Barcelona es obligatorio hablar 3 idiomas: español catalán e inglés. no hablamos de la opción de hablar uno de ellos, sino de hablar los tres. si su empresa no se lo exige o no se lo paga ese es otro tema, pero los empleados tienen la obligación de hablar estos tres idiomas. si tiene alguna duda del tema, pregunte al ente gestor, pero por favor guarde su ignorancia y no la saque a relucir.

Valoració:4menosmas
Per 2000, fa 6 mesos

@ Ana S: Vergonya el teu comentari.Aquí l´unica llengua que s´imposa és el castellà,tots ens hem escoltat una i altre vegada "hablame en español que estamos en España" sense tenir en compte que a Catalunya el català també és oficial i tenim tot el dret a utilitzar-lo.No demanem que ens parlin en català però si al menys que ens entenguin i no ens vulguin fer canviar de llengüa.

Valoració:15menosmas
Per Just A, fa 6 mesos

Bones per comprendre bé aquest article i poder donar unes opinió correctes hem d'explicar bé la història i des del principi. Per a això hem de saber quin és el motiu pel qual aquesta professional, s'ha dirigit a l'cavaller.
El motiu és que per volar cal complir unes mesures de seguretat amb les seves pertinences, (que en aquest cas el viatger no complia, sigui català anglès o rus). Tot el que vella sovint, sap que els líquids i aparells elèctrics has d'estar fora de la maleta, que així ho marca el PNS. Ara bé si volem transformar la realitat en un circ com s'ha fet, i aquest mitjà ha ajudat és un altre tema. Senyors només dir que molt bé, bravo per valorar el treball dels altres, us felicito. Veig que no tenen vida i necessiten viure la dels altres. Bravo

Valoració:-7menosmas
Per Tony, fa 6 mesos

Buenos días. Señor Rosselló. Es usted un IMPRESENTABLE. Así de claro. No contento con hacer fotos en un filtro de seguridad, difama a una buena compañera que tan solo hacía su trabajo y en ningún momento le faltó al respeto, le dio usted la vuelta a todo y lo convirtió en un asunto de lenguas, para crear polémica. Le falta el respeto a un guardia civil, miente usted en varios medios de comunicación y deja en mal lugar a la empresa, a la compañera de forma infame. Deje de inventar. Ya puede usted borrar el comentario y bloquearme como hizo con los otros compañeros. Que tenga un buen día y sobre todo, aprenda a ser mejor persona. Falta le hace.

Valoració:-13menosmas
Per Ana S., fa 6 mesos

Realment tant el titular com els comentaris són per contestar de manera extensa per la quantitat d’ignorància que es demostra pero bé, es el vostre joc. Parlar de discriminació quan la única discriminació existent és la vostra que discrimineu als castellano parlants fent-los ciutadans de segona. La democràcia és escollir, per tant, es pot escollir la llengüa a parlar i més a un aeroport internacional com el de BCN on la vigilant ofereix parlar castellà i anglès.
Quina diferencia hi ha entre el que imposa parlar castellà i el que imposa parlar català? Cap. Ambdós casos es faixisme.
Vergonya em fan sentir titulars i comentaris així com a ciutadana catalana crean odi i mentin sobre el que va passar.
No hi ha cap arma més gran de manipulació que la ignorància.

Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris