algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Sindicats sortiran al carrer per a reivindicar els drets dels treballadors pel Primer de Maig

Sindicats de les Balears tornen a sortir a la carrers aquest Primer de Maig per a reclamar els drets laborals enfront de la crisi de la pandèmia de la Covid-19.

En concret, CCOO i UGT han convocat una caravana de cotxes i una concentració per a protestar sota el lema 'Llaura toca complir'. A aquesta convocatòria s'uniran els sindicats SUP, CEP, UFP, SPP, Associació Unificada de Guàrdies Civils, Aegc, UnionGC i Tampm.

En la presentació de la convocatòria, els secretaris generals de CCOO i UGT Balears, José Luis García i Lorenzo Navarro, respectivament, van recordar que, l'any passat, van organitzar un Primer de Maig virtual a causa del confinament, en el qual van demanar a través dels seus canals 'en línia' un canvi de model productiu.

Enguany, protestaran de nou al carrer. En concret, a Palma, la caravana de cotxes, convocada per a uns 50 vehicles, sortirà a les 11.30 de l'Hipòdrom Son Pardo i acabarà en l'aparcament del Moll Vell.

Més tard, a les 13.00 hores, unes 200 persones es concentraran en el Parc de la Mar i serà el moment dels discursos dels secretaris generals de tots dos sindicats. A més, tant a Menorca com a Eivissa, al voltant de les 12.00 hores, es realitzaran concentracions davant de les seus de tots dos sindicats.

El secretari general de CCOO a les Illes va celebrar que enguany el moviment sindical reprengui el format «de sempre, el del carrer».

«Tornem al carrer per a reivindicar en un any on molt especial, on s'ha posat de manifest que els treballadors estan passant per un moment molt complicat en l'econòmic», va subratllar, alhora que va reconèixer la labor dels serveis essencials durant la pandèmia.

Per part seva, el secretari general d'UGT a les Balears va subratllar que la pandèmia ha reivindicat que les activitats essencials «són fonamentals». "Els que estan sofrint són els de sempre, els treballadors. No podem permetre una altra vegada la precarietat", va dir.

A més de CCOO i UGT, les organitzacions que formen part de la Unitat Intersindical s'uniran a la concentració per a reclamar uns serveis públics de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.