algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Les Balears consideren que, finalment, s'ha entrat a la vacunació massiva

La directora assistencial del Servei de Salut de les Balears, Eugenia Carandell, ha considerat aquest divendres que ha entrat «finalment» en «la vacunació massiva» de la població enfront de la Covid-19.

La Conselleria de Salut ha exposat que la setmana vinent, previsiblement, s'administraran més de 47.109 dosis en els punts de vacunació massiva, enfront de les 15.426 d'aquesta setmana. Un exemple d'això és el punt de vacunació de Germans Escales, on es passarà de les 4.100 dosis administrades a les 16.200.

Durant el mes de maig arribaran a les Illes Balears al voltant de 80.000 dosis setmanals el que, segons Carandell, permetria accelerar molt la campanya i, «si aquest ritme es manté», es podria disposar al maig de gairebé el mateix número de dosi que les rebudes entre gener i abril.

A més, ha apuntat que s'espera que es rebin unes 100.000 dosis setmanals a partir de juny. Durant els pròxims mesos, Salut compta sobretot amb la Pfizer per a avançar en la vacunació.

En aquest moment s'està acabant amb la vacunació de la població de més de 70 anys, que previsiblement finalitzarà en una setmana, i s'està iniciant la inoculació a la població d'entre 50 i 59 anys.

Carandell ha recordat que el servei BitCita està obert per a les persones d'entre 60 i 69 anys. Entre el 5 i l'11 de maig, ja hi ha 6.694 cites sol·licitades. «Aquest sistema s'està imposant com el sistema prioritari. A mesura que s'avança cap a població més jove amb més capacitat digital, la via Bitcita serà la via predominant i serà la via normal per a demanar cita», ha indicat.

Respecte a la vacuna de AstraZeneca en menors de 60 anys, hi ha al voltant de 38.000 persones a les Balears a les quals se li va administrar aquesta vacuna. Carandell ha insistit que Salut està a l'espera de les indicacions del Ministeri de Sanitat per a «no anul·lar més cites del que és degut». «Es va mantenint l'anul·lació setmanal fins que sapiguem la quantitat exacta i la vacuna que cal emprar en aquesta mena de població», ha dit.

Cal recordar que, aquest divendres, la Comissió de Salut Pública ha decidit posposar la decisió de l'administració de la segona dosi de la vacuna de AstraZeneca en menors de 60 anys a l'espera de conèixer els resultats de l'estudi de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII).

Quant a la reclamació dels professors d'escoles d'idiomes per a ser vacunats, ha insistit que només prioritzat a aquelles professions que presenten un risc individual i per la seva «essencialitat». En aquest sentit, ha recordat que s'ha vacunat als docents dels centres educatius per a garantir la presencialitat de les classes. «A aquestes persones no les hi ha vacunat perquè corren un especial risc més que un taxista, se'ls ha vacunat perquè han d'assegurar en una funció essencial», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.