algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Consell llança una nova campanya per a dinamitzar l'ús del català a les xarxes

Llengua Mallorca ha llançat una nova campanya per a dinamitzar l'ús del català en les xarxes socials, aquesta vegada concretament en Instagram.

El Consell de Mallorca ha indicat, aquest dijous, que aquest servei de la Direcció Insular de Política Lingüística ha creat una campanya nova que permet utilitzar gifs en català per a acabar de realitzar les històries de 24 hores de durada i que també es poden enviar com a missatge directe a través d'Instagram.

Els gifs animats, fotogrames de textos o imatges en moviment que es repeteix, serveixen per a complementar els vídeos o les fotografies que es vulguin compartir en l'espai d'històries de la xarxa social. També es poden aplicar al servei de missatges directes de l'app.

Després d'un treball de camp per a saber quins són els gifs més populars i utilitzats en Instagram, la Direcció General de Política Lingüística ha dissenyat 111 imprescindibles: T'estim, Bon rotllo, Això és mel!, De franc, Esdeveniment, Meravella, Pell de gallina, El paradís, Obert, Tancat o Fins aviat, entre altres.

Aquestes animacions es poden aplicar a diferents situacions i responen a diversos àmbits: personal, professional, publicitari, cultural, esportiu, tradicional i d'oci en general.

Usar els '111 gifs per a històries d'Instagram' és molt fàcil per a les persones que estan familiaritzades amb l'aplicació. Només cal entrar en la xarxa social i pujar la foto o el vídeo que es vulgui en l'espai d'històries i buscar les expressions animades en el cercador GIF.

Així, introduint les paraules clau 111 o llenguamallorca es despleguen els 111 dissenys que ha creat la Direcció Insular de Política Lingüística. També es pot buscar directament una paraula. A més, la Direcció Insular de Política Lingüística ha elaborat un vídeo tutorial a Youtube en el qual s'explica on trobar-los i com funcionen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.