nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Armengol i Mir visiten Cabrera en el marc del 30è aniversari com a Parc Nacional

La presidenta del Govern Francina Armengol; el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; i la delegada del Govern central, Aina Calvo, han participat aquest dijous, al costat d'altres autoritats, en l'acte institucional per a commemorar la creació fa 30 anys del Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera, el més extens de l'Estat i l'espai protegit d'aquesta categoria més gran del Mediterrani occidental.

Durant la visita a Cabrera, la presidenta ha recordat el valor ecològic de l'arxipèlag, un espai que ha qualificat com a exemple de compromís del Govern amb la protecció de la biodiversitat.

Armengol ha explicat que, en un any marcat per la pandèmia, el Govern, bolcat en la urgència de salvar vides, no ha deixat de pensar no obstant això en el mitjà i llarg termini, com, per exemple, en la manera de millorar la gestió del Parc Nacional.

En aquest sentit, ha recordat que actualment hi ha en marxa un projecte finançat per l'impost de turisme sostenible per a convertir Cabrera en una illa autosuficient i sostenible i ho ha definit com una fita més dins de tota una sèrie de projectes de protecció de la biodiversitat que es vénen impulsant des de 2015, com el decret de posidònia o la llei de residus, i altres que estan en marxa ara mateix, com la col·laboració amb la Comunitat Valenciana per a finançar amb fons europeus la recerca i la protecció de les espècies marines del Mediterrani.

El conseller, per part seva, ha destacat la importància de celebrar els 30 anys de Cabrera com una «victòria de país», com ha definit el reconeixement de la gestió unitària de l'espai natural protegit per part del Govern.

Mir ha destacat la «fita històrica que això suposa, un orgull afegit» al de tenir a les Balears el parc nacional més gran de l'Estat espanyol, «gràcies a la lluita compartida, impulsada des de la societat civil i cristal·litzada a través de les institucions».

Des de 2008, l'Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN), l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC), l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i la Fundació Biodiversitat treballen en el seguiment del canvi global en la Xarxa de Parcs. A Cabrera hi ha instal·lada una estació meteorològica per a poder fer aquest seguiment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Foto reveladora, fa mes de 2 anys

I a més a més, Aina Calvó, el representant de l'exèrcit i el de la guàrdia civil.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente