algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les Balears demanaran que es permeti aplicar el toc de queda perquè és «molt eficaç»

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez, ha reiterat que el toc de queda ha estat una mesura «molt eficaç» per al control de l'expansió de la pandèmia i que els experts consideren «oportú» que es mantengui, per la qual cosa les Balears seran un dels territoris que en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut reclamarà que l'Estat posi a l'abast dels Executius autonòmics els instruments per a poder continuar aplicant-ho en els territoris.

Així ho ha confirmat aquest dimecres la consellera en declaracions als mitjans abans de participar en la inauguració de les Jornades Sedisa a Palma.

La consellera ha explicat en tot cas que des de l'Executiu ja s'està treballant en les mesures de restricció que les autonomies sí que podran continuar aplicant en el marge de les seves competències després del 9 de maig, com els horaris comercials o les limitacions d'aforament.

No obstant això, segons ha apuntat, per a altres mesures més dures es necessitaria la ratificació de la Justícia o fins i tot l'autorització de l'Estat via decret llei, que és el que es reclamarà en la reunió de l'Interterritorial.

A més, Gómez ha afegit que el decaïment del toc de queda afecta també a l'agilitat disponible fins ara tant per a la contractació de personal com per a la mobilització de fons com per a adquirir recursos o equipaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.