nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El Govern treballa en l'elaboració «d'un marc coherent» per a mantenir certes restriccions

El Govern treballa en aquests moments en l'elaboració «d'un marc reglat i coherent» per a mantenir unes certes restriccions enfront de la pandèmia de la Covid-19, una vegada finalitzi l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig.

Així ho ha assegurat el portaveu de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha explicat que «s'està parlant amb els serveis jurídics fent el marc per a establir diferents mesures» a partir el pròxim 9 de maig.

«Una vegada finalitzi l'estat d'alarma no finalitza la situació que tenim, ni la pandèmia», ha recordat Negueruela, alhora que ha destacat la importància de mantenir determinades mesures en un mes que serà important per a les Balears.

En aquest sentit, ha dit que s'està treballant en un marc clar, una vegada quedin resoltes els principals dubtes que hi ha sobre les mesures que es poden aplicar quan finalitzi l'estat d'alarma. Així, ha defensat que Balears ja va aplicar restriccions abans que es decretés el segon estat d'alarma, per la qual cosa considera es podran plantejar noves mesures a partir del 9 de maig.

«No passarem d'una situació com la d'ara a un marc on no hi ha restriccions», ha assenyalat Negueruela, qui ha insistit en la necessitat d'aquestes mesures «per a mantenir la seguretat de la ciutadania i el control de la pandèmia».

Preguntat sobre si aquest marc jurídic inclourà el toc de queda, el portaveu ha defensat que «encara queden dies per a fer l'anàlisi» de les mesures que s'han de mantenir. No obstant això, ha ressaltat que el toc de queda és «un instrument i que s'ha d'establir el marc més segur per a la nostra població».

D'aquesta manera, ha reiterat que el Govern està fent una anàlisi jurídica per a veure les mesures que es poden mantenir i es parla amb l'Estat en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

"Marco coherente para mantener ciertas restricciones".
El idioma de los políticos es realmente delicioso.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente