algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

El GOB recorda que el fondeig sobre posidònia continua sent il·legal, tot i la sentència del TSJIB

El GOB ha aclarit aquest dilluns que el fondeig sobre posidònia continua sent «il·legal i sancionable» malgrat la sentència que ha emès el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) sobre el recurs interposat al Decret 25/2018, de 27 de juliol, sobre la conservació de la posidònia oceànica a les Illes per l'Associació de Clubs Nàutics de Balears i l'Associació de Navegants del Mediterrani.

Segons ha informat l'entitat ecologista GOB aquest dilluns, el recurs contra el decret de posidònia no ha aconseguit invalidar els articles «fonamentals» de la norma. Només tres punts de l'articulat han estat invalidats, el que estableix genèricament el règim sancionador, i els que marquen la il·legalitat de la possible afectació per la cadena de l'àncora i l'agreujant de l'abocament de sentines i aigües residuals.

En aquesta línia, des de l'entitat ecologista s'ha destacat que el TSJIB no ha acceptat dos dels arguments considerats bàsics de les entitats recurrents.

Així, s'ha recordat que les associacions de navegants varen apel·lar en el seu recurs al decret sobre conservació de la posidònia oceànica a principis d'igualtat, esgrimint que el decret projecta el seu règim de protecció sobre una activitat potencialment lesiva --el fondejo-- però no sobre l'acció, segons ells, més nociva, l'abocament d'aigües no depurades i salmorres.

D'altra banda, ha rememorat que les associacions recurrents també varen considerar vulnerat el principi de seguretat jurídica davant l'absència, segons ells, de cartografia vigent que concreti on no es pot fondejar.

En rebutjar aquests dos punts del recurs, el Tribunal ha validat les disposicions del decret quant a la il·legalitat del fondejo sobre posidònia i ha situat la cartografia com un instrument informatiu per a la ciutadania.

Quant al règim sancionador, s'ha explicat des del GOB, a pesar que s'anul·la el punt 13.1 que emmarca genèricament el règim sancionador, el tribunal no ha anul·lat l'article 13.2 que concreta quines actuacions són constitutives d'infracció administrativa. Així, ha volgut deixar clar que el fondeig sobre posidònia continua sent «il·legal i sancionable».

Amb tot, ha avançat que ara serà el Govern el que haurà de decidir si emprèn o no una modificació puntual del decret per a adaptar-lo a la sentència i reenfocar els tres articles que s'han vist afectats.

Mentrestant, ha afegit, el decret «continua vigent en el seu contingut fonamental i constitueix una eina clau per a la protecció d'aquest hàbitat ecològicament tan valuós».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carreroblancovoladorrrr, fa mes de 2 anys

El GOB recorda que el fondeig sobre posidònia continua sent il·legal, tot i la sentència del TSJIB'



... Excepte si ets magistrat del TSJIB, que llavors segur que tens butlla papal per arrasar amb totes les praderies de posidònia i d'altres llicències de la mal i interessadament interpretada justícia hispàÑica, una de les poques del món que ni és cega ni acostuma a ser justa!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente