cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

El Parlament posa en marxa l'elaboració del primer Pla d'Igualtat

El passat 18 de novembre, la Mesa del Parlament aprovà l'elaboració del I Pla d'Igualtat de Gènere del Parlament de les Illes Balears. Aquest compromís s'emmarca en el context de la normativa sobre la igualtat entre homes i dones, recollides en diferents normes jurídiques, tant de caràcter universal, comunitari, estatal i autonòmic, entre les quals destaquen especialment la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes i la Llei 8/2016, de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a erradicar l'LGTBIfòbia.

Aquest divendres el grup de treball constituït per a dur endavant aquesta tasca ha celebrat la reunió inicial per a posar en marxa l’elaboració del Pla d'Igualtat de Gènere del Parlament.

En aquesta primera reunió s’ha establert la metodologia i les línies de treball a desenvolupar, perquè els integrants del grup acompleixin la seva tasca de forma cooperativa i coordinada durant el transcurs de les fases previstes a l'acord, que són les següents:

  • Elaboració de la diagnosi
  • Disseny del pla d’igualtat
  • Difusió del pla
  • Implementació i seguiment del pla d’igualtat
  • Avaluació final
  • Un cop elaborat, el I Pla d'Igualtat serà elevat a la Mesa del Parlament per a la seva aprovació definitiva.

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha declarat que «amb la primera reunió per a elaborar el Pla d’Igualtat de Gènere del Parlament, iniciam el camí per a situar la nostra cambra entre els parlaments capdavanters en matèria d’igualtat. Cal que el principi d'igualtat de gènere sigui real en totes les esferes, posant mecanismes a l’abast de la societat per a impedir situacions que encara estan arrelades i que han de ser eliminades perquè tothom se senti valorat de forma justa i independentment del seu gènere».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.