cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

MÉS per Llucmajor demana que l'Ajuntament contacti amb els «gegants d'internet i xarxes socials» perquè deixin d'emprar 'Lluchmajor'

183039

MÉS per Llucmajor ha enregistrat una moció que serà elevada al ple de la coorporació municipal de dimecres vinent, mitjançant la qual demana que l'Ajuntament de Llucmajor contacti formalment amb «gegants de la comunicació telemàtica i xarxes socials com ara Google, Wikipedia i Facebook/Instagram per tal que aquestes plataformes deixin d'utilitzar el topònim 'Lluchmajor' en lloc de 'Llucmajor'».

El regidor Miquel Serra explica que «ara per ara aquestes aplicacions a l'hora de posar una geolocalització només permeten posar la forma incorrecta 'Lluchmajor'. El problema és que s'utiliza constantment i de cada dia que passa hi ha més publicacions amb aquesta nomenclatura equivocada i, amb el ritme que anam en el món virtual, pensam que s'ha de solucionar perquè no es perpetuï l'ús de la forma incorrecta».

En la moció, la formació explica que el butlletí oficial de les Illes Balears de 14 d'abril de 1988, publicà les formes oficials dels noms dels municipis i que el d'aquest és 'Llucmajor'.

En aquest sentit, s'explica que «aquesta voluntat normalitzadora va anar posant al seu lloc la històricament dispersa denominació del municipi. Tenim la impressió que als darrers anys aquesta feina s’ha vist frenada per importants empreses com Facebook, Wikipedia o Google, mitjançant les seves aplicacions Google Maps o Google Earth que ofereixen una toponímia municipal incorrecta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ARRUIX!, fa mes de 2 anys

És que els castellufs no poden evitar tocar i manyuclar tot el que no és seu, fins destrossar ho.

Valoració:3menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

La Wikipedia en castellà destrossa per sistema els topònims de les altres llengües espanyoles. Exemples de topònims de les Illes Balears que m'han cridat més l'atenció pel grau de destrossa comès: Andrach, Ariañy, Costich, Felanich, Fornaluch, Marrachí, San Lorenzo del Cardezar, Santañí...
N'hi ha molts d'altres i és vergonyós. El Govern de les Illes Balears hauria de fer les gestions que pertoquin perquè això se revisi i es corregesqui. En podeu trobar la llista sencera cercant "Municipios y comarcas de las Islas Baleares" .

Valoració:3menosmas
Per Efectivament, fa mes de 2 anys

Ja va bé, la proposta, però, efectivament, jo també em deman per què Més no va ser capaç d'impedir la passada legislatura que ara hi governi, a Llucmajor, la dreta i companyia. És de suposar que el veïnat llucmajorer no n'estava gaire satisfet de la gestió progressista. Aquest és el tema: el govern de la denominada esquerra és equivalent a governs progressistes? O feim tantes concessions a la dreta que la gent troba que no ho paga, anar a votar?

Valoració:0menosmas
Per Sole Garcies, fa mes de 2 anys

Això vol dir que quan governaven ells fa 2 anys estava ben escrit a google? O que els de MÉS quan governen no fan res de res. I ara volen que ho facin els altres.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente