algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

La Mancomunitat del Pla ja compta amb una Oficina d'Igualtat, ubicada a Petra

Els 14 municipis de la Mancomunitat del Pla de Mallorca ja compten des d'aquest dijous amb una Oficina d'Igualtat, un servei del Consell de Mallorca que, gràcies a un conveni amb la Corporació local, permet destinar un agent d'igualtat de manera exclusiva als ajuntaments mancomunats.

L'Oficina d'Igualtat ha estat presentada aquest dijous, en ocasió de la visita a Petra de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, que ha estat acompanyada per la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual, i els alcaldes de la zona.

Les dependències d'aquest nou servei estan situada a Petra, en un espai cedit a aquest efecte per la Mancomunitat del Pla, si bé l'agent d'igualtat també disposarà d'un espai en cadascun dels ajuntaments per a treballar sobre el terreny en tots els pobles mancomunats.

La presidenta del Consell ha destacat la sensibilitat de la Macomunitat, que posa en evidència, al seu judici, «el seu compromís per la igualtat i la lluita contra les violències masclistes». La meta ha de ser, segons Catalina Cladera, «construir junts, des del municipalisme, una Mallorca feminista, igualitària i lliure de violències masclistes, i ara fem un pas més cap a aquest objectiu».

Quatre agents d'igualtat a Mallorca

El Consell disposa de quatre agents d'igualtat que presten servei a totes les zones de l'illa (Pla de Mallorca, Nord, es Raiguer, Llevant i Migjorn). Aquests efectius actuen en qualitat d'enllaços de la institució amb els ajuntaments per a desenvolupar de manera conjunta i coordinada les polítiques d'igualtat.

Entre les seves funcions es troben assistir als consistoris en la sol·licitud de subvencions del Consell per a implantar plans estratègics d'igualtat; gestionar i donar impuls a activitats del programa de formació 'Genèrica. Escola d'Igualtat'; assessorament tècnic a professionals municipals, i, finalment, fer costat als municipis en l'aplicació de les mesures del Pacte d'Estat contra les Violències Masclistes.

Els agents també ofereixen consell per a programar i desenvolupar campanyes de sensibilització social entorn de la igualtat i la diversitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.