algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

L'STEI lamenta que els estereotips de gènere allunyen les nines d'itineraris educatius i projectes informàtics

182991

L'STEI ha lamentat aquest dimecres que els estereotips de gènere condicionen les nines, allunyant-les de itineraris educatius i projectes professionals relacionats amb les tecnologies de la informació (TIC).

En un comunicat, amb motiu del Dia Internacional de les Nines a les TIC, que se celebra aquest dijous, han explicat que aquesta bretxa de gènere comença sent un aprenentatge en la infància, que es «cristal·litza» en l'adolescència, quan els joves han de triar estudis.

En aquest sentit, han indicat que «entre els quatre i els sis anys ja es té un coneixement sobre el que és apropiat per a cada gènere, segons la cultura a la qual pertanyen».

Com apunta el sindicat, «l'estereotip és que els homes són millors que les dones en matemàtiques, informàtica o física», un fet que «perjudica el rendiment» de les dones en aquest sector.

És per això que l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical i la Secretaria de la Dona de l'STEI insten la societat a actuar en l'àmbit que els correspongui per a reduir la bretxa de gènere.

«No hi pot haver una economia digital ni una societat digital sense comptar amb més de la meitat de la població, les dones», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.