lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
18°

Les Balears i el País Valencià acorden una relació estratègica de recuperació econòmica

El Govern de les Illes Balears i la Generalitat valenciana treballen conjuntament per a dissenyar una aliança estratègica que permeti als dos territoris sortir de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19.

Es tracta de mancomunar projectes per a captar fons europeus relacionats amb la logística sostenible, l’adaptació al canvi climàtic, la sostenibilitat del model turístic i la formació professional, tal com han fet públic a València els presidents Ximo Puig i Francina Armengol. Armengol ha recordat que les Illes i el País Valencià sumaven conjuntament 150.000 milions d’euros de PIB i que per això havien decidit de treballar junts en aquests projectes.

Temporada turística

Francina Armengol i Ximo Puig han volgut ser molt prudents a l'hora de parlar del relaxament de les mesures i de la fi de l'estat d'alarma. Concretament, l'objectiu que comparteixen és arribar a les portes de la temporada amb tota la població de més de 60 anys vacunada, amb la incidència baixa i amb poca pressió assistencial.

Els presidents han coincidit a dir que compartien la necessitat de garantir la mobilitat europea a partir del mes de juny. Amb les dues incidències més baixes del país, tant les Illes com el País Valencià volen ser vists com a destinacions turístiques segures aquest estiu. És per això que Puig s’ha alegrat que la Unió Europea faça un pas endavant en els certificats de vaccinació i ha demanat que les proves PCR que es facen els turistes siguen gratuïtes, subvencionades amb fons europeus. Puig ha assegurat que aquesta seria una bona mesura per a obrir les fronteres i el dret a la mobilitat.

Cimera a les Balears

Per a donar continuïtat a la feina que han fet fins ara els nuclis durs dels governs, Armengol i Puig han anunciat una cimera molt més àmplia a final de juny o començament de juliol. Serà a una de les illes, encara no s’ha concretat, i servirà per a reunir representants dels sectors econòmics, de les universitats, dels sindicats i d’altres àmbits susceptibles de col·laborar en aquesta aliança que es teixeix a una banda i a una altra de la Mediterrània.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris