algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Ajuntament de Capdepera demanarà que s'investigui l'actuació de la Guàrdia Civil a Cala Rajada

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha anunciat aquest dimecres que sol·licitarà al Ministeri de l'Interior i a la Comandància de la Guàrdia Civil l'obertura d'un expedient d'investigació per a aclarir els fets ocorreguts des del 2 d'abril, quan es va produir una agressió a agents de la Policia Local.

En declaracions als mitjans després de la reunió amb la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, i la Guàrdia Civil, l'edil de Capdepera ha assegurat que «s'ha constatat les visions diferents que es té del que ha passat» des del 2 d'abril, dia en què es produeix l'agressió, fins al 5, que és quan es lliuren els suposats autors de l'agressió.

Per aquest motiu, Fernández ha avançat que des de l'Ajuntament faran un escrit per a sol·licitar l'obertura d'aquesta investigació. «El més objectiu és obrir un expedient d'investigació quan es tenen diferents visions», ha explicat.

De fet, el batle de Capdepera ha relatat que la Guàrdia Civil insisteix que els fets varen ser d'una manera i des de l'Ajuntament en sostenen una altra. «Els ciutadans no entenen que es detengui unes persones dies després que es produïssin els fets», ha recalcat.

Per aquest motiu, ha basat la seva petició de la investigació, «perquè tots els ciutadans han de ser tractats per igual». «Tots ens podem equivocar per molt professionals que siguem. No és qüestió de depurar responsabilitats, sinó veure què es podria haver fet d'una altra manera», ha puntualitzat.

A continuació, el batle ha asseverat que tenen indicis que l'actuació de la Guàrdia Civil «no va ser la correcta». «Hi hauria d'haver actuat d'una altra manera», ha afirmat, per després detallar que les actuacions s'haurien d'haver realitzat el mateix dia de l'agressió.

Sobre suposats acords dels presumptes agressors amb la Guàrdia Civil, el batle ha negat tenir coneixement d'això i ha detallat que l'Ajuntament, a través de la Policia Local, manté la vigilància en la zona amb una patrulla.

De moment, els agents agredits es troben de baixa amb seguiment per part dels seus metges.

Cal recordar que el passat Divendres Sant, 2 d'abril, dos homes d'un conegut clan de Capdepera varen agredir suposadament un policia local a Cala Rajada. Pel que sembla, els agressors estaven realitzant una festa il·legal i des d'un hotel proper varen denunciar els fets. Una patrulla de la Policia Local es va presentar al lloc i, llavors, es va produir l'altercat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ho sabia!, fa mes de 3 anys

Gràcies, Aina Calvo! Uns amics i jo ens varem jugar cen euros en que sense estudiar ho, ni analitzar ho, tirant s-hi de cap, se posaria de part dels guàrdies civils i de tot el que vengui del cor de la Espanya Imperial. I he guanyat l'aposta.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente