algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L'STEI vota en contra de la creació del Centre de Formació perquè «no cal una mena de centre específic dels equips directius»

L'STEI ha votat aquest dilluns en contra de la creació del Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears. Ha criticat que la Conselleria fa «parts i quarts» a l’hora de facilitar la concessió de segons quines comissions de serveis.

A la Mesa Sectorial celebrada aquest dilluns, l’STEI ha votat en contra de la creació del Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears, ja que considera que «no cal disposar d’una mena de centre de professorat específic per a les persones que formen part dels equips directius».

Ha posat de manifest que, actualment, l’Administració ja organitza aquests cursos a través dels centres de professorat, des de l’entrada en vigor de la LOE l’any 2006; i que, per tant, no entén per què no pot continuar així. El que cal és garantir que des dels CEP de les quatre illes tothom pugui tenir accés a la formació per a la funció directiva.

El sindicat ha expressat el seu rebuig frontal a la proposta de model de direcció professional que recull la normativa presentada per la Conselleria i ha apostat, una vegada més, per la constitució d’un cos únic docent.

També ha recordat que l’STEI Intersindical propugna l’elecció democràtica de la direcció per part del Claustre i del Consell Escolar de cada centre i que, dins el model de selecció que contempla la LOMLOE i l’avantprojecte de la LEIB, els equips directius han de ser ratificats per aquests dos òrgans.

Pel que fa a les comissions de serveis per a camps d’aprenentatge i dels serveis educatius especialitzats, l’STEI ha posat de manifest que quan es tracta d’una comissió de serveis per necessitats del servei, és a dir, per un interès de l’Administració tot són facilitats; cosa que no es dona quan la sol·licitud de la comissió és a petició de l’administrat. També ha reclamat que si les places que es donen en comissió de serveis són per a 4 anys, cosa que dona continuïtat i una major qualitat al servei que es presta, han de formar part de la plantilla orgànica del centre, tal com marquen els criteris de quota en el cas de les places habilitades durant més de 3 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Petri, fa 8 mesos

"Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears", ridícul. Tots els que fa anys que estam en aquest món de l'educació no universitària de les Illes Balears, sabem com son escollits els directors i els equips directius, que en molts casos estan formats per gent inepta en el aula que acaba dirigint els centres en els quals precisament han posat de manifest la seva incapacitat docent. La proposta de la Conselleria és grotesca, un altre xibiu per col·locar quatre amiguets. En fi, no vos estranyeu quan un bon grapat de professors deixem de votar els partits que sustenten l'autodenominat Pacte de Progrés.

Valoració:0menosmas
Per Petri, fa 8 mesos

"Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears", ridícul. Tots els que anys que estam en aquest món de l'educació no universitària de les Illes Balears, sabem com son escollits els directors i els equips directius, que en molts casos estan formats per gent inepta en el aula que acaba dirigint els centres en els quals precisament han posat de manifest la seva incapacitat docent. La proposta de la Conselleria és grotesca, un altre xibiu per col·locar quatre amiguets. En fi, no vos estranyeu quan un bon grapat de professors deixem de votar els partits que sustenten l'autodenominat Pacte de Progrés.

Valoració:0menosmas
Per Martí Canyelles, fa 8 mesos

M'agradaria saber què han votat els altres sindicats: UOB, Comissions Obreres, UGT.
Crec que D. Balears ho hauria d'informar. La notícia no és que l'STEI hagi votat en contra, sinó com s'han posicionat tots els sindicats.
Per favor, un poc d'objectivitat

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente