algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Ha mort Margalida Magraner, poetessa i consellera d'Ultima Hora

182589

Margalida Magraner, qui va ser administradora general del diari en llengua anglesa Majorca Daily Bulletin i consellera d'Ultima Hora S.A., ha mort aquest divendres a Palma als 86 anys d'edat a causa d'una malaltia que es va complicar en poc temps.

Nascuda a Amiens en 1935 de pares sollerics que regentaven uns magatzems de fruita a gran escala a aquesta ciutat de la Picardia francesa, va tornar amb els seus pares i la seva germana Maria Lluïsa a Mallorca durant la II Guerra Mundial. Mentre la seva germana major es va decantar per les arts plàstiques -algunes de les seves obres estan en el Museu d’Art Modern de Barcelona o en el Museu Espanyol d'Art Contemporani de Madrid-, Margalida va optar per les lletres.

Va publicar un únic llibre, 'Poemes en quatre temps' (La Font de les Tortugues, 1958), amb il·lustracions de Pau Fornés. Jaume Vidal Alcover, un dels grans noms de les lletres catalanes, sempre va sostenir que estava destinada a ser una de les veus literàries més importants de la seva generació. De fet, una de les seves poesies apareix en el llibre 'El Vol de l'Alosa' que els poetes mallorquins varen dedicar a Joan Miró el 1973, i que es va imprimir amb una litografia de l'artista a la Impremta Mossèn Alcover.

Però el seu vessant literari va quedar en un segon terme quan es va abocar en el decidit suport del seu marit, el periodista Pere A. Serra, al costat de qui va fundar la Impremta Atlante i el Majorca Daily Bulletin (1962). Margalida Magraner va dedicar totes les seves energies a consolidar aquells projectes que en 1974 desembocarien en la compra del paquet majoritari d'accions d'Ultima Hora.

Administradora general del Majorca Daily Bulletin, consellera de l'empresa editora d'Ultima Hora, la seva participació va ser decisiva en les dècades de 1980 i 1990 per a la creació del Grup Serra, companyia líder de comunicació a les Balears. Aquest vessant empresarial en cap cas li va fer perdre la sensibilitat per l'art en totes les seves facetes ni la discreció de la qual sempre va fer gala, que és tan pròpia de les persones realment intel·ligents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 3 anys

Descansi en pau. Els meus condols a la seva gent.

Valoració:4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

Al cel sia

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente