nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern elimina el tancament perimetral de les Balears i permet les reunions de fins a 6 persones

El Consell de Govern extraordinari que tendrà lloc aquest divendres 9 d’abril revisarà els nivells d’alerta sanitària corresponents a cadascuna de les illes. Així mateix, també es preveu que s’aixequin algunes de les restriccions acordades en el si del Consell Interterritorial de Salut per a evitar la propagació del SARS-CoV-2 una vegada transcorregudes les festes de Pasqua.

D’acord amb les dades del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, les Illes Balears continuen en una zona d’estabilització de la transmissió comunitària del SARS-CoV-2. El diagnòstic de casos de les darreres setmanes confirma a hores d’ara un increment de la propagació de la Covid-19 a les illes de Mallorca, Menorca i Formentera, i una estabilització a l’illa d’Eivissa. Segons apunta l’informe del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, la situació continua recordant els inicis de la segona i tercera onades. Així mateix, tal com apunten els experts, és especialment preocupant el possible increment dels casos de Covid-19 després dels dies de vacances de la Setmana Santa, de la major activitat social associada i de l’increment de la mobilitat nacional i internacional. Per tot això, l’informe recomana prudència màxima, més encara en confirmar-se la incidència ascendent a altres CCAA i al continent europeu.

Per tot això, tal com ha explicat el portaveu del Govern i conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, el Govern manté la decisió de programar una «desescalada lenta i segura per a evitar augments sobtats de contagis, que poden posar en risc la salut dels ciutadans, així com comprometre el procés de vacunació que ara comença a repuntar amb l’arribada de més dosis a les Illes Balears».

Tot i això sí que es relaxaran les mesures adoptades en l’àmbit estatal durant les festes de Pasqua i, per tant, a partir del dilluns 12 d’abril es podran tornar a reunir fins a 6 persones d’un màxim de dos nuclis de convivència en espais privats a totes les Illes Balears. També s’aixecarà el tancament perimetral de les Balears, per la qual cosa es podrà sortir de l’arxipèlag i accedir-hi sense limitacions, més enllà de l’exigència de les proves sanitàries requerides, que es mantenen.

Pel que fa als nivells d’alerta sanitària, les illes de Mallorca i Formentera continuaran en el nivell 2, i Menorca en el nivell 1. En canvi, Eivissa passa del nivell 3 al 2, amb l’aixecament consegüent d’algunes restriccions. Només en el cas de Mallorca es contempla un canvi: la reobertura dels espais comuns (com ara jacuzzis i spa) en establiments d’hoteleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.