nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Fiscalia obre diligències penals per la denúncia d'assetjament sexual a l'Escola Superior d'Art Dramàtic

Europa Press

La Fiscalia de les Balears ha obert diligències penals per la denúncia d'assetjament sexual a l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESADIB), pel qual dos professors varen ser acomiadats després que 56 alumnes de centre denunciessin «conductes inapropiades».

Segons ha avançat IB3, la fiscal Dolores Rodríguez ha estat designada com a encarregada de la investigació.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, el Patronat de la Fundació per a Estudis Superiors de Música i Dansa de les Balears va decidir el passat 30 de març, per unanimitat, l'acomiadament dels dos professors.

Aquesta decisió es va prendre tenint en compte informes de l'Advocacia de la Comunitat, de l'Institut Balear de la Dona i de la Inspecció Educativa, a partir de les denúncies dels alumnes.

Els fets que es detallen en els escrits presentats per part de l'Associació d'Alumnes de l'ESADIB, relaten conductes de dos professors, mantengudes en el temps, però concretades en fets específics que descriuen amb detalls les alumnes que els han patit en aquest curs acadèmic i en algun altre anterior, segons ha informat el Govern.

Els informes varen concloure que els fets relatats tenen «absoluta aparença de versemblança» i que les imputacions són «totalment creïbles», perquè han estat rebudes de la mateixa manera per bona part de l'alumnat i consten testimonis «més que suficients» per a considerar-los acreditats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.